Eurovision2021/ EBU respinge melodia selectată de Belarus, Lukaşenko intervine şi spune că va trimite altă piesă

Eurovision2021/ EBU respinge melodia selectată de Belarus, Lukaşenko intervine şi spune că va trimite altă piesă

Preşedintele belarus Alexander Lukaşenko a declarat sâmbătă că Belarus poate trimite o nouă piesă la concursul Eurovision din acest an după ce precedenta, intitulată ''Te voi învăţa'' şi interpretată de trupa Galasy ZMesta, cunoscută că ia în derâdere protestele anti-guvernamentale, a fost respinsă ca fiind prea politică, informează Reuters din Kiev.

Organizatorul Eurovision, Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU), a emis o declaraţie pe Twitter în care subliniază că "piesa pune la îndoială caracterul nepolitic al concursului" şi avertizează că primele "reacţii" la tema aleasă de Minsk ameninţă să afecteze reputaţia competiţiei, care va sărbători în format virtual ediţia cu numărul 65 la mijlocul lunii mai în oraşul olandez Rotterdam, relatează, la rândul său, agenţia EFE, într-o corespondenţă din Moscova.

Tema melodiei este o satiră care face aluzie la protestele opoziţiei izbucnite în Belarus după alegerile prezidenţiale din august 2020, considerate frauduloase de opoziţie şi de Occident şi menite să prelungească guvernarea lui Lukaşenko, aflat la putere de 27 de ani.

''Te voi învăţa să dansezi la sunetul flautului meu; Te voi învăţa cum să muşti cârligul; Te voi învăţa să mergi pe funie. Şi veţi fi mulţumiţi şi fericiţi'', spune unul dintre refrenurile sale.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro