Eva Kaili a fost deposedată de atribuțiile sale de vicepreședinte al Parlamentului European

Eva Kaili a fost deposedată de atribuțiile sale de vicepreședinte al Parlamentului European

Ziarul France soir a scris anterior că poliția a efectuat 14 percheziții în diferite cartiere din Bruxelles.

Roberta Metsola i-a retras toate prerogativele Evei Kaili. Foto: EPA-EFE

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a decis să o priveze pe eurodeputata socialistă elenă, Eva Kaili de atribuțiile mandatului său, a transmis sâmbătă agenția italiană de știri ANSA , citând un reprezentant al Parlamentului European.

În lumina investigației aflate în desfășurare de către autoritățile belgiene, președintele [Parlamentului European Roberta] Metsola a decis să o lipsească de toate puterile, sarcinile și competențele vicepreședintelui Parlamentului European pe Eva Kail. Decizia intră în vigoare. imediat”, citează agenția cuvintele reprezentantului Parlamentului European. Alte detalii nu sunt raportate.

Anterior, ziarul France soir relata că poliția a efectuat 14 percheziții în diferite cartiere din Bruxelles. Potrivit acestuia, ancheta este în derulare din iulie 2022. Suspecții sunt acuzați că au luat mită din partea Qatarului și că au încercat să influențeze politica Uniunii Europene, în special poziția altor deputați ai Parlamentului European, în ajunul pregătirilor pentru Cupa Mondială. Potrivit ziarului, cei reținuții au oferit sume mari de bani și cadouri valoroase altor europarlamentari.

Procuratura Generală a Belgiei a emis o declarație în care a confirmat informațiile despre desfășurarea vineri a unei „operațiuni anticorupție legată de una dintre țările din Orientul Mijlociu”, dar nu a comentat restul de informații oferite de ziar, inclusiv legătura anchetei cu Cupa Mondială din 2022. Mai târziu, Agence France-Presse a transmis că Kaili a fost reținută la Bruxelles în acest caz.

Potrivit Agenției de Știri Macedonene din Atena (AMNA), ea a fost exclusă și din partidul grec PASOK - „Mișcarea pentru Schimbare”, prin decizia președintelui partidului Nikos Androulakis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene