Eva Kaili, demisă din funcția de vicepreședintă a Parlamentului European

Eva Kaili, demisă din funcția de vicepreședintă a Parlamentului European

Eurodeputata elenă Eva Kaili a fost demisă marți din funcţia de vicepreşedintă a Parlamentului European după inculparea sa, alături de alte persoane, într-un caz de presupusă corupţie legat de Qatar, gazda Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Eva Kaili FOTO Profimedia

Demiterea Evei Kaili a fost aprobată aproape în unanimitate - 625 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri - de eurodeputaţii reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, transmite Agerpres , care citează agențiile de presă AFP, DPA și Reuters.

Un vicepreședinte al Parlamentului European poate fi demis cu aprobarea a două treimi dintre eurodeputați.

Arestată vineri seara, Eva Kaili a negat , prin vocea unui avocat, că a primit mită din partea Qatarului.

„Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar”, a declarat în presa din Grecia avocatul Michalis Dimitrakopoulos. Întrebat dacă la domiciliul clientei sale au fost găsiţi bani, avocatul a refuzat să confirme sau să informe informațiile în acest sens. „E confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi”, a răspuns el.

Eurodeputată din 2014, Eva Kaili, în vârstă de 44 de ani, este suspectată că a fost plătită de Qatar pentru apărarea intereselor acestui emirat care organizează în aceste zile Campionatul Mondial de Fotbal.

Alte trei persoane, printre care şi partenerul său de viaţă, au fost încarcerate în această anchetă, în timp ce tatăl său, reţinut vineri, a fost eliberat între timp.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a denunţat acest caz, spunând că este un „atac” contra democraţiei. Doha a negat că este implicată în tentative de corupţie, la fel cum a respins toate acuzațiile legate de modalitățile ilegale și obscure prin care a obținut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

4 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”