Eva Kaili, mărturii din închisoare: „M-am gândit la sinucidere de mai multe ori”

Eva Kaili, mărturii din închisoare: „M-am gândit la sinucidere de mai multe ori”

Fosta vicepreședintă a Parlamentului European, Eva Kaili, care a fost arestată în luna decembrie a anului 2022 în dosarul de corupție „Qatargate ”, a afirmat din închisoare că este „nevinovată”, relatează Corriere della Sera.

Eva Kaili a fost arestată în luna decembrie a anului 2022. FOTO Profimedia (Arhivă)

Sunt nevinovată, o voi dovedi. Dar nu mă simt ca o victimă, ci ca un trofeu. Trofeul unei persecuții politice din care face parte o prejudecată, o prejudecată care oricum există împotriva parlamentarilor și politicienilor din sudul Europei. Maltezii, grecii, grecii, italienii și așa mai departe”, a susținut fosta vicepreședintă a Parlamentului European.

Aflându-se în detenție la Bruxelles, Eva Kaili a mărturisit că s-a gândit să se sinucidă . „În primele șase săptămâni m-am gândit la sinucidere. De mai multe ori. Apoi, ceva a făcut clic”, a declarat ea, fără a oferi alte detalii.

Conform publicației italiene Corriere della Sera, fosta vicepreședintă a Parlamentului European a început să învețe franceza și olandeza. „Când se va termina asta, vreau să încep din nou să fac politică”, a declarat ea.

Justiția belgiană a hotărât vineri, 3 martie, prelungirea arestului preventiv pentru cei doi eurodeputați: Marc Tarabella va sta încă o lună, iar Eva Kaili, încă două luni, în arest preventiv.

Scandalul „Qatargate” a zdruncinat capitala Uniunii Europene după ce autorităţile belgiene au percheziţionat locuinţe şi birouri în decembrie 2022, pe fondul acuzaţiilor că Qatarul, care a fost gazda Campionatului Mondial de Fotbal, a dat bani şi cadouri pentru a-şi asigura un tratament favorabil în Parlamentul European.

În scandalul „Qatargate” au fost arestați inițial eurodeputații Eva Kaili (Grecia), Marc Tarabella (Belgia), Andrea Cozzolino (Italia), fostul deputat italian Pier Antonio Panzeri, asistentul italian Francesco Giorgi (partenerul Evei Kaili) şi italianul Niccolo Figa-Talamanca, responsabil al unei organizaţii neguvernamentale.

În luna ianuarie, Antonio Panzeri, suspect important în scandalul de corupție din PE legat de Qatar și Maroc, a semnat cu Parchetul belgian un acord în care se obligă să coopereze cu anchetatorii , în schimbul unei pedepse reduse de închisoare cu executare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”