Eva Kaili, vicepreședintele Parlamentului European, a fost reținută de autoritățile belgiene într-un caz de corupție legat de Qatar

Eva Kaili, vicepreședintele Parlamentului European, a fost reținută de autoritățile belgiene într-un caz de corupție legat de Qatar

Vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, a fost reținută în capitala Belgiei într-un dosar de corupție legat de actuala Cupă Mondială, a transmis vineri agenția franceză de știri, Agence France-Presse (AFP).

Eurodeputata Eva Kaili. Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit AFP, citând surse, europarlamentarul din partidul grec PASOK - „Mișcarea pentru Schimbare” Eva Kaili a fost reținută de poliție pentru audieri.

Anterior, ziarul France soir a relatat că oamenii legii au efectuat 14 percheziții în diferite cartiere din Bruxelles. Potrivit acesteia, ancheta este în derulare din iulie a acestui an. Suspecții sunt acuzați că au luat mită din partea Qatarului și că au încercat să influențeze politica Uniunii Europene, în special poziția altor deputați ai Parlamentului European, în ajunul pregătirilor pentru Cupa Mondială. Potrivit ziarului, cei reținuții au predat sume mari de bani și cadouri valoroase altor europarlamentari.

Ulterior, vicepreședintele Parlamentului European, Eva Kaili, a fost exclusă din partidul grec PASOK - „Mișcarea pentru Schimbare” din cauza anchetei din Belgia privind corupția oficialilor europeni, transmis vineri seara agenția AMNA .

Potrivit agenției, Kylie a fost exclusă din partid prin decizia președintelui său Nikos Androulakis „după ultimele evenimente și investigarea de către autoritățile belgiene a corupției oficialilor europeni”.

Agenția a menționat că Kylie a fost reținută pentru a da explicații autorităților belgiene, iar soțul ei Francesco Giorgi a fost probabil reținut și el. Potrivit acelorași informații, ancheta autorităților belgiene vizează o gamă largă de oficiali europeni, întrucât autoritățile „bănuiau că unul dintre statele din Golf a influențat deciziile financiare și politice ale Parlamentului European, plătind sume importante de bani sau oferind sume semnificative. cadouri către terți care dețin poziții politice sau poziții strategice semnificative.

Procuratura Generală a Belgiei a emis o declarație în care a confirmat informațiile despre desfășurarea vineri a unei „operațiuni anticorupție legată de una dintre țările din Orientul Mijlociu”, dar a lăsat fără comentarii toate celelalte informații ale ziarului, inclusiv legătura anchetei cu Cupa Mondială din 2022. De asemenea, procurorii au confirmat arestarea a patru persoane de origine italiană, fără a le dezvălui numele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina