Evadare în 25 de secunde: momentul în care un afgan a fugit dintr-un centru de migranţi din Arad VIDEO

Evadare în 25 de secunde: momentul în care un afgan a fugit dintr-un centru de migranţi din Arad VIDEO

Afganul căutat săptămâna această în toată țara de autoritățile române a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce evada din Centrul de Cazare a Străinilor luați în Custodie Publică din Horia, județul Arad, potrivit publicației locale Press Alert.

Cetățeanul afgan, Darwesh Muhamadulah, în vârstă de 20 de ani, din provincia Logar, era de câteva luni în centrul de la Horia, un centru închis, în care străinii care sunt aduși aici ar trebui, cel puțin teoretic, să aibă un regim similar cu cel din pușcării, după ce a fost declarat indezirabil de către Curtea de Apel București și s-a decis expulzarea acestuia din România. Asta după ce SRI a stabilit că prin acțiunile sale de propagandă pentru a recruta noi membrii pentru organizații teroriste a adus atingere siguranței naționale.

În imagini se observă cum bărbatul îmbrăcat în negru sare gardul de lângă una dintre clădirile centrului și ajunge în curtea din spate în fugă. Afganul ajunge lângă gardul cu sârmă ghimpată și se îndreaptă spre unul dintre colțuri, unde se află turnurile de supraveghere. În una dintre zonele întunecate, individul sare gardul și dispare în noapte.

Afganul a evadat în 13 decembrie, la ora 18,55, iar din momentul în care sare primul gard și până părăsește centrul IGI nu trec mai mult de 25 de secunde.

Bărbatul a fost prins, ieri, între orașul Curtici și comuna Zimandu Nou.

Deși au trecut patru zile de la acest incident, Inspectoratul General pentru Imigrări refuză să facă lumină asupra acestei situații extrem de grave.

Când a fost întrebată, astăzi, cum a reușit afganul să părăsească fără probleme clădirea, inspectorul principal Maria Cristea, purtătorul de cuvânt al IGI, ne-a spus că „să ne faceți o solicitare scrisă pe mail. Pe acest caz nu mai putem să ieșim public”

Vă reamintim că, de-a lungul timpului, la centrul de la Horia au fost mai multe evadări spectaculoase, migranții tăind gratiile și coborând pe cearșafuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

2 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

3 Cele mai noi date despre pensionarii din România

4 O știre pozitivă despre România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...