Eveniment rar în Peninsula Coreea: Un sud-coreean a dezertat în Coreea de Nord

Eveniment rar în Peninsula Coreea: Un sud-coreean a dezertat în Coreea de Nord

Un sud-coreean a trecut granița puternic fortificată spre Coreea de Nord, într-o dezertare rară în peninsula coreeană, a anunțat duminică armata Sudului, potrivit Reuters.

Statul Major General din Coreea de Sud (JCS) a anunțat că a desfășurat o operațiune de căutare după ce a detectat persoana în jurul orei 21:20 sâmbătă, pe partea estică a Zonei Demilitarizate (DMZ) care separă cele două Corei.

"Avem confirmarea că persoana a trecut granița liniei de demarcație militară în jurul orei 22:40 (1340 GMT) și a dezertat în Nord", a precizat JCS.

Statul Major General din Coreea de Sud a spus că nu poate confirma dacă persoana mai este în viață, dar a trimis o notificare către Nord prin intermediul unei linii telefonice militare de urgență, cerând protecție pentru persoana respectivă.

Trecerea frontierei, care este ilegală în Coreea de Sud, a avut loc în condițiile în care Coreea de Nord aplică măsuri stricte împotriva coronavirusului de la închiderea frontierelor, la începutul anului 2020, deși susține că nu a avut niciun caz de Covid-19.

Coreea de Sud și o forță ONU condusă de SUA sunt, teoretic, încă în război cu Coreea de Nord, deoarece Războiul Coreean din 1950-1953 s-a încheiat printr-un armistițiu și nu printr-un tratat de pace.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte!