Evitați cozile infernale la vamă! Soluții pentru a ajunge rapid în Grecia cu mașina

Evitați cozile infernale la vamă! Soluții pentru a ajunge rapid în Grecia cu mașina

Românii care aleg să plece cu mașina în vacanță în Grecia trebuie să se înarmeze cu răbdare atunci când ajung la frontiera dintre Bulgaria și Grecia deoarece cozile de mașini sunt foarte mari. Puțini știu că sunt și soluții de a le evita.

Cum eviți aglomerația pe drumul spre Grecia - arhiva foto

În această perioadă, punctele de trecere a frontiere Makaza-Nymphaia și PTF Kulata-Promachonas sunt cele mai aglomerate . Timpii de așteptare pot pleca de la 40 de minute.

„Recomandăm să plece în concediu marţi, miercuri sau joi. Deoarece timpii de aştetare sunt mai mari vineri, sâmbătă, duminică sau luni. Turiştii să aibă cu ei, înafară de răbdare, apă, mâncare, să fie pregătiţi pentru timpi de aşteptare mai mari”, spune Adrian Drăgan, fondator grup Forum Thassos, citat de Observatornews.

La asta se poate adăuga și o coadă la trecerea frontierei spre Buglaria prin vama Ruse-Giurgiu, atunci când se intră spre România.

Se recomandă ca turiștii români care aleg să revină în țară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale”, recomandă Ministerul Afacerilor Externe.

Rute alternative

Firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri, care tranzitează teritoriul bulgar în această perioadă, li se recomandă să întreprindă măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare și stabilirii programului de lucru al conducătorilor auto, prin luarea în considerare a unor timpi de așteptare considerabil măriți la trecerea frontierelor.

Pentru intrarea în România se recomandă folosirea și a celelorlalte puncte de trecere a frontierei situate la frontiera cu Republica Bulgaria, precum PTF Vidin - Calafat, PTF Kardam - Negru Vodă, PTF Oryahovo - Bechet (ferry), PTF Dobromir - Krushari (maximum 3,5 tone), PTF Kainardzha - Lipnița (maximum 3,5 tone), PTF Nikopol - Turnu Măgurele (ferry) și PTF Svishtov - Zimnicea (ferry), ultimele patru PTF cu program de funcționare în intervalul orar 08:00 - 20:00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?