Evoluţiile privind respectarea statului de drept în România, discutate la întâlnirea preşedintelui PNL cu Merkel

Evoluţiile privind respectarea statului de drept în România, discutate la întâlnirea preşedintelui PNL cu Merkel

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a avut luni, la Berlin, o întrevedere cu preşedintele Uniunii Creştin-Democrate (CDU), cancelarul german Angela Merkel, în cadrul căreia au fost analizate situaţia politică din cele două ţări, inclusiv evoluţiile privind respectarea statului de drept în România, dar şi posibilităţile de dezvoltare a relaţiilor economice şi încurajarea investiţiilor germane, informează un comunicat al PNL transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul întâlnirii, Angela Merkel a exprimat sprijinul pentru PNL ca partener apropiat în cadrul PPE, fiind agreate principalele modalităţi de colaborare în ceea ce priveşte subiectele de pe agenda europeană.

De asemenea, au fost convenite aspecte legate de strategia PPE în vederea alegerilor europarlamentare din 2019 şi au fost trecute în revistă principalele probleme politice de la nivel european.

La finalul întrevederii, preşedintele PNL a apreciat întâlnirea ca fiind foarte utilă atât pentru liberali, cât şi pentru relaţiile bilaterale româno-germane.

"Partidul Naţional Liberal este şi rămâne cel mai important partid de pe scena politică românească, ataşat valorilor europene, care apără şi susţine consolidarea rolului României în cadrul Uniunii Europene", se mai arată în comunicat.

Preşedintele PNL efectuează până miercuri o vizită oficială în Germania. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu