EVZ: Cristoiu nu mai este director onorific al Evenimentul zilei, dar rămâne principalul editorialist

EVZ: Cristoiu nu mai este director onorific al Evenimentul zilei, dar rămâne principalul editorialist

Ion Cristoiu a renunţat la funcţia de director onorific al Evenimentul zilei, din cauza modului în care cotidianul a tratat subiectul "Legea iniţiată de Liviu Dragnea", însă va rămâne principalul editorialist al publicaţiei, potrivit unui anunţ publicat, duminică, pe site-ul ziarului.

EVZ:Cristoiu nu mai este director onorific al Evenimentul zilei, dar rămâne principalul editorialist (Imagine: Ovidiu Micsik/ Mediafax Foto)

"Începând de astăzi, Ion Cristoiu a renunţat să mai fie directorul ziarului pe care l-a fondat în iunie 1992. Explicaţia deciziei sale este legată de modul în care Evenimentul zilei a tratat subiectul 'Legea iniţiată de Liviu Dragnea ' şi este expusă pe larg pe blogul domniei sale", se spune, într-un material publicat, duminică, pe site-ul www.evz.ro .

Pe site-ul ziarului Evenimentul zilei este redat şi un fragment dintr-un text publicat duminică de Ion Cristoiu pe blogul său, www.cristoiublog.ro , precizându-se faptul că textul exprimă nemulţumirea acestuia şi se referă la articole care au apărut pe site-ul cotidianului în perioada 10 -12 februarie.

"Evenimentul zilei, ziarul la care eu eram trecut director onorific şi ziarul cu pretenţii de echidistanţă, se angaja într-o campanie de militantism politic împotriva unui partid, făcînd jocurile unui alt partid. E greu de spus cît de tare urăsc implicarea presei în campanii de militantism bolşevic împotriva unui politician, a unui partid, gen: Semnaţi petiţia on-line! Ieşiţi în stradă! Să dăm jos Guvernul! Da, presa se poate angaja în campanii. Acestea trebuie să fie însă ale societăţii civile şi nu ale partidelor politice. Presa trebuie să fie echidistantă în bătălia politică. Păi, cum să mai fie presa echidistantă, cîtă vreme îşi asumă campanii electorale ale unui competitor politic? (…) Evenimentul zilei devine astfel fără să vrea instrumentul de presă al Diversiunii puse la cale de PNL", a scris, printre altele, Ion Cristoiu pe blogul său.

De cealaltă parte, potrivit anunţului de pe site-ul evz.ro, "conducerea EVZ a luat act de hotărârea lui Ion Cristoiu de a nu mai fi directorul onorific al ziarului". "Totodată, precizăm că Ion Cristoiu va continua să fie principalul editorialist al EVZ, aşa cum a făcut-o în perioada 1992-1997 şi 2012- până în prezent", se mai spune pe site-ul evz.ro.

Ion Cristoiu a devenit director onorific al ziarului Evenimentul zilei la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. La momentul respectiv, Dan Andronic (asociatul majoritar al societăţii Editura Evenimentul Zilei şi Capital, care editează publicaţiile Evenimentul zilei şi Capital, n.r.) a anunţat că, până când se va lămuri în totalitate situaţia lui juridică, se retrage din activitatea publicistică şi se suspendă din funcţia de director general al Editurii Evenimentul zilei şi Capital.

Dan Andronic a făcut acest anunţ după ce a fost reţinut de procurori, după mai multe ore de audieri la sediul DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…