EXCEPȚIONAL! Co-președinta Verzilor îi calcă-n picioare pe NEMERNICII din Guvern! Ska Keller: Guvernul României, care vrea să legalizeze corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi. Cerem statelor membre să arate că sunt de partea justiției și să nu cedeze presiunilor

EXCEPȚIONAL! Co-președinta Verzilor îi calcă-n picioare pe NEMERNICII din Guvern! Ska Keller: Guvernul României, care vrea să legalizeze corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi. Cerem statelor membre să arate că sunt de partea justiției și să nu cedeze presiunilor

EXCEPȚIONAL! Co-președinta Verzilor îi calcă-n picioare pe NEMERNICII din Guvern! Ska Keller: Guvernul României, care vrea să legalizeze corupția, încearcă să o discrediteze pe Kovesi. Co-președintele grupului verzilor din Parlamentul European, Ska Keller, a declarat, joi, după ce coferința președinților din Parlamentul European și-a exprimat sprijinul pentru nominalizarea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, că Guvernul României încearcă să o discreteze pe fosta șefă DNA chiar și azi și le cere statelor membre să nu cedeze presiunilor exercitate de Guvern, relatează G4Media.ro.

”Guvernul României, care vrea să treacă o serie de legi care legalizează de facto corupția în beneficiul oficialilor, încearcă să o discrediteze pe Kovesi folosind parchetul chiar și azi. Cerem statelor membre să arată nu sunt de partea justiției și că nu cedează presiunilor exercitate de guvernul României în ce privește selecția finală a șefului Parchetului European”, a declarat Keller.

Co-președinta verzilor mai arată că Parlamentul European a trimis prin votul de azi un puternic mesaj că luptă împotriva corupției, fraudelor transfrontaliere prin alegerea unei persoane cu o asemenea experiență și expertiză. ”Laura Codruța Kovesi are un palmares aproape de neegalat în ce privește susținerea justiției și anchetarea oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda încercărilor disperate ale guvernului PSD-ADLE de a-i împiedica activitatea”, afirmă Ska Keller.

La rândul său, Philippe Lamberts, președintele grupului verzilor din Parlamentul European, a declarat că ”Parlamentul European le-a dovedit românilor, care s-au săturat de corupția endemică a guvernului PSD-ALDE, că susține lupta lor”.

Conferința președinților din Parlamentul European a decis astăzi să susțină nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă DNA, pentru funcția de procuror șef al Parchetului European. Parlamentul urmează acum să negocieze cu Consiliul Uniunii, având în vedere că statele membre au ales, prin votul ambasadorilor, pe candidatul francez, Francois Bohnert.

Ingeborg Grassle (populari europeni), Claude Moraes (socialiști) și Judith Sargentini (verzi) sunt cei trei europarlamentari care vor negocia cu Consiliului UE viitorul procuror-șef al Parchetului european, a decis joi Conferința președinților din Parlamentul European. Echipa este formată din trei europarlamentari, dintre care doi sunt în favoarea Laurei Codruța Kovesi, au explicat pentru G4Media.ro surse europene.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?