EXCEPȚIONAL textul scris de fosta prezentatoare ProTV Mihaela Gros despre mitingul PSD!

EXCEPȚIONAL textul scris de fosta prezentatoare ProTV Mihaela Gros despre mitingul PSD!

EXCEPȚIONAL textul scris de fosta prezentatoare ProTV Mihaela Gros despre mitingul PSD! Comentariile sunt de prisos...

Ce a scris Mihaela Gros pe Facebook:

„Liviule, nu toată lumea e a ta!

Oltenii nu sunt proști și știu ce vorbesc!

Unul dintre ei e barbatu-meu. Baiat super fain, cu mintea iute și suflet nobil, îndrăgostit lulea de mine, pus pe glume deștepte și un tată rarisim pentru mogâldețele noastre.

De altfel, oltenii sunt cei mai calzi, veseli, isteți, iubăreți și glumeți români. (Amza, ce lumină ne-a adus umorul tau... multumim!). Au poante faine, la care se prind si ardelenii ca mine.

Oltenii sunt descurcăreți, simpatici și săritori. Iti dau o replică usturătoare când ți-e lumea mai dragă, dar, la o adică, daca mergi la ei în vizită, nu știu ce sa iți mai pună pe masă și nu pleci cu mâna goală: ouă, brânză, flori, un bibelou, dacă îți place...

Ca ardeleancă educată nemțește, reținut, si politically correct, a fost o eliberare spirituală sa îi am pe olteni pe lângă mine.

ÎI iubesc pe olteni. Mă simt bine cu ei.

Azi am revenit cu bucurie și nerăbdare la Craiova pentru două zile. Soțul meu are întâlnirea de 20 de ani de la terminarea facultății. Toți sunt acum doctori buni pe aici sau pe-afara.

Am ajuns în Bănie în focul pregătirilor pentru mitingul PSD, pe la prânz.

Aglomerație, circulație îngreunată. Grupuri-grupuri de oameni, încolonați ca la școala plecau spre locul unde avea loc, dați-mi voie sa folosesc termenul demonstrație în loc de miting.

Mă trece un fior. Așa eram obligați să facem pe vremea lui Ceaușescu. În august ne chemau din vacanța mare să exersăm pe stadion parade ca la nord-coreeni pentru omagiul adus conducătorului. Cu pancarte, liste, cu tot ce trebuie.

Fix așa și astăzi.

Pe la colturi se adună lumea. Oameni îmbrăcați în alb. Din cand în când, participanții par să fie numărați. Văd foi, probabil liste cu nume, în mâinile unora.

Ma scârbesc, întorc capul. Un alt grup de... ma rog, domni, care spărgeau semințe și le scuipau pe jos, fluturau pancartele partidului.

Încerc să îmi reamintesc de ce sunt la Craiova și de toți oamenii minunați pe care i-am cunoscut aici și pe care îi voi revedea.

Ne întâlnim cu primii dintre ei. După îmbrățișari calde, suntem puși la curent cu evenimentul politic al zilei. Îi preocupă. Unii râd, alții fac mișto, unii spun că vor sa plece din țară, pentru binele copiilor. Mi se strânge inima. Mă gândesc la fetițele noastre...

Și acum incepe intriga acestei povestiri. Și fix de aici si speranta mea pentru viitor.

O dau pe oltenește, sa ma înțeleagă toata lumea.

Ce văzui azi mă ului nespus. Prietenii noștri, dar și oameni pe care abia îi cunoscui astazi, arătară exact contrariul a ceea ce vru Liviu Dragnea să se vadă.

Oltenii mei dragi sunt complet revoltați de maniera în care spun ca s-a organizat demonstrația PSD. Și toată întâmplarea nu face decât să îi convingă pe nehotărâți. Nu mai subliniez în ce sens.

Un bărbat, tânăr om de afaceri, mi-a spus cum a asistat la instruirea, prin limbajul semnelor, a unui grup mare de surdo-muti, adusi astazi să fluture pancartele pro-PSD. Nu crede că au venit de bunăvoie.

O doamnă, sub protecția anonimatului, mi-a povestit cum o cunoșință de-a dumneaei, bugetară, a fost amenințată că de mâine va fi data afară daca lipsește de la miting.

Iar surpriza cea mare, cea mai mare, vine de la un distins domn taximetrist, trecut bine de a doua tinerețe care ascultă ,,Pușca și cureaua lată" în mașină. Cumva, mi-am închipuit, ca domnul e pesedist.

Aș! Nu a fost nevoie decat sa întreb cum se circulă în oraș, iar domnul sofer și-a dat drumul.

Citez: ,, Hoții, mincinoșii, nu le e rusine? Au promis marea cu sarea, litrul de benzină sub un euro, nu au facut nimic... Ne-au mințit! Amenință oamenii că îi dau afara daca nu merg la miting". Am inchis citatul.

Dialog:

Eu: Dar de unde stiti ca e adevarat?

Taximetrisul: Doamnă, de unde veniți, cine nu stie? Toata lumea știe.

Eu: Pai si atunci de ce merg la miting?

Taximetrist: Că sa nu ramana pe drumuri. Da' nu-i dă nimeni afara. Ca n-au altii. Și oricum, cândva o sa se termine. Curând, ca nu mai se poate.

Am tăcut. Fericită, uimită. Deci, omul acesta, și cei de mai devreme, și cei dinainte stiu, simt, vad, inteleg ce se intamplă. Și nu vor să lase lucrurile așa.

Nu sunt proști, Liviule.

Sunt acei olteni de care povesteam mai sus. Și de care sunt tare mândră.

Liviule, iarta-mi familiaritatea si lasă-mă să iti spun ca nici macar aici, în inima Băniei, în ziua mitingului, nu e toata lumea a ta.

Și da, așa cum spun îngrijorați mulți opozanți de-ai tăi, istoria se poate repeta. Cu bune și cu rele.

Dar să nu uităm că și Revoluția face parte din istoria noastră!

Cu respect,

O ardeleancă in Oltenia”




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro