EXCLUSIV Ițele ANCHETEI de la Parchetul General pe Ordonanța 13 duc spre Dragnea!

EXCLUSIV Ițele ANCHETEI de la Parchetul General pe Ordonanța 13 duc spre Dragnea!

Procurorul general Augustin Lazăr a confirmat joi că ancheta pe Ordonanța 13 este în curs. Dar nu asta este bomba. Ci faptul că ițele dosarului duc spre Dragnea. Din biroul căruia au plecat spre ministerul Justiției, condus atunci de Florin Iordache, a plecat un document de lucru care conținea modificările incluse în proiectul de OUG privind grațierea! De altfel, la momentul izbucnirii scandalului, urma electronică a acestui document a fost dată publicității de site-ul Cursdeguvernare.ro . Apoi, pe acest amănunt exploziv s-a așternut tăcerea. Se pare însă că tocmai acesta ar fi documentul distrus la Ministerul Justiției!

Metadatele proiectului de OUG pentru grațiere, publicat inițial pe site-ul Ministerului Justiției, conțin un detaliu semnificativ, ce dă o nouă dimensiune declarației lui Liviu Dragnea, care a asigurat public că își asumă guvernarea Sorin Grindeanu, dezvăluia, pe 18 ianuarie,  Cursdeguvernare.ro .

Spre deosebire de celelalte 3 documente din pachet (nota de fundamentare a grațierii, proiectul și nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor angajați ai Ministerului Justiției, documentul proiectului de OUG privind grațierea are trecut ca autor pe “anca.spiridon”.

Conform ghidului de asistență Microsoft, atunci când se creează un document nou, Word adaugă automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului în proprietățile unui document.

Nu există o angajată cu acest nume la Ministerul Justiției sau în sistem și singurul bugetar cu acest nume care are declarație de avere și se putea afla în circuitul proiectului este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților – Liviu Dragnea.

De precizat: semnătura “prenume.nume” este specifică documentelor create din Wordul computerelor de la Camera Deputaților. Semnăturile celor de la Ministerul Justiției sunt reținute de Word ca “Prenume Nume”.

Contactată de cursdeguvernare.ro, directorul general Anca Spiridon a negat și a spus că nu știe absolut nimic despre acest proiect.

Pe proiectul de OUG privind grațierea, în metadatele documentului Word, apare și numele unui funcționar din Ministerul Justiției, la mențiunea Last Modified: “Marinela Eni”.
Marinela Eni este agent secretariat la Unitatea de Management Public și Planificare Strategică din Ministerul Justiției.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale