Execuție înfiorătoare în Mexic. Cinci tineri au fost uciși în stilul brutal al unei epoci întunecate a cartelurilor de droguri

Execuție înfiorătoare în Mexic. Cinci tineri au fost uciși în stilul brutal al unei epoci întunecate a cartelurilor de droguri

O înregistrare video înfiorătoare, care a circulat miercuri pe rețelele de socializare, surprinde probabil ultimele clipe a cinci tineri care au dispărut vineri dintr-un oraș mexican, relatează AP.

Mexicul e împânzit de cadavre FOTO Arhive

Crimele amintesc de cele mai întunecate zile ale brutalității cartelurilor de droguri din anii 2000.

Procurorii din statul vestic Jalisco au anunțat că investighează înregistrarea video, în timp ce rudele tinerilor dispăruți au declarat presei locale că îmbrăcămintea acestora seamănă cu cea purtată de bărbații din clipul cu execuția.

Cel mai înfiorător aspect nu este perechea de corpuri inerte care apar în prim-plan, ci faptul că tânărul filmat lovind și decapitând o victimă pare să fie el însuși un al patrulea membru al grupului.

Cel de-al cincilea membru al grupului - tineri prieteni care au venit împreună la un festival din orașul Lagos de Moreno, statul Jalisco - ar putea să fie bărbatul găsit de poliție într-o mașină incendiată din apropiere. Tinerii au dispărut vineri într-o zonă cunoscută pentru violențele cartelurilor, iar autoritățile au organizat o căutare amplă a acestora.

Luis Méndez Ruiz, procurorul general al statului Jalisco, a anunțat marți că bărbații care apar în clip „ar putea fi cei cinci bărbați căutați”.

„Acest clip și informațiile care au fost făcute publice pe o platformă de socializare fac acum parte din anchetă”, a declarat Méndez. Îmbrăcămintea purtată de bărbații din videoclip seamănă cu cea dintr-o fotografie cu ei în viață, dar legați, care a fost publicată anterior.

Peste imaginile din înregistrare este suprapus textul „Puro MZ”, o aparentă referire la El Mayo Zambada , liderul unei facțiuni a cartelului de droguri Sinaloa. Totuși, nu este limpede cine a realizat fimarea.

Dacă se confirmă, clipul - în care se vede cum cineva din afara cadrului îi aruncă unui tânăr o cărămidă, pentru ca acesta să lovească victima cu ea - ar reînvia amintirea celor mai îngrozitoare cazuri de brutalitate a cartelurilor de droguri, în care victimele răpite erau obligate să se omoare între ele.

În 2010, un cartel mexican a răpit bărbați din autobuze de pasageri și i-a forțat să se lupte între ei cu un baros până la moarte l.

Această tragedie a ieșit la iveală în 2011, când autoritățile au descoperit 48 de gropi clandestine care conțineau cadavrele a 193 de persoane în statul Tamaulipas, situat la frontiera de nord. Majoritatea aveau craniile zdrobite cu barosul, iar mulți dintre ei erau migranți din America Centrală.

Ulterior, s-a descoperit că victimele fuseseră coborâte din autobuzele care treceau prin zonă de către vechiul cartel de droguri Zetas și forțate să se lupte între ele cu ciocane sau amenințate cu moartea dacă refuzau să lucreze pentru cartel.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”