Executivul a stabilit contingentul alocat pentru lucrătorii extracomunitari pentru acest an la 20.000

Executivul a stabilit contingentul alocat pentru lucrătorii extracomunitari pentru acest an la 20.000

Contingentul alocat pentru lucrătorii extracomunitari pentru anul acesta la nivel naţional este de 20.000, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, care a spus că informaţiile apărute în spaţiul public, conform cărora România urmează să primească 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de pe piaţa forţei de muncă, sunt nereale.

"Vreau să fac o precizare în legătură cu anumite informaţii apărute astăzi în spaţiul public privind o eventuală primire de către România a unui număr de 500.000 de muncitori pakistanezi pentru reducerea deficitului de forţă de muncă de pe piaţa din ţara noastră. Subliniez că sunt informaţii nereale, situaţia de fapt este următoarea: aşa cum au menţionat şi colegii de la MAE, în cadrul acelei întrevederi (între ambasadorul României la Islamabad şi asistentul special al prim-ministrului Imran Khan pentru diaspora pakistaneză şi dezvoltarea resurselor umane - n.r.) nu s-a discutat despre stabilirea unor cote sau cifre cu privire la un eventual transfer de forţă de muncă din Pakistan şi nici despre vreun plan concret de acţiune în acest sens. În plus, potrivit legislaţiei muncii în vigoare, nici nu poate fi vorba despre o astfel de cifră care a fost vehiculată în spaţiul public, având în vedere că prin hotărârea de Guvern nr. 34/2019 Executivul a stabilit contingentul alocat pentru lucrătorii extracomunitari pentru anul 2019 la 20.000", a spus Barbu, la Palatul Victoria.

El a adăugat că acest contingent ar putea fi mărit, dar nu pentru o anumită ţară.

"În mod cert nu există o astfel de discuţie în acest moment. Până în prezent, la Inspectoratul General pentru Imigrări, au fost depuse 6.000 de solicitări din partea unor cetăţeni străini care vor să muncească în ţara noastră", a precizat Nelu Barbu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…