Exerciții militare de amploare în Thailanda la care participă peste 7.000 de soldați

Exerciții militare de amploare în Thailanda la care participă peste 7.000 de soldați

Thailanda şi Statele Unite au început marţi exerciţii militare la care participă peste 7.000 de soldaţi din 30 de ţări, informează Reuters.

Peste 3.000 de militari participă la exercițiile militare FOTO Business Insider

Manevrele Cobra Gold se desfăşoară anual din 1982, dar în acest an includ pentru prima oară anul acesta exerciţii spaţiale.

Conform Agerpres, activităţile din Thailanda reprezintă cel mai mare exerciţiu militar multilateral din sud-estul Asiei, cu cea mai îndelungată tradiţie. Cobra Gold este în prezent o modalitate importantă prin care SUA îşi susţin alianţele din Asia în contextul concurenţei tot mai intense cu China.

Exerciţiile au avut o amploare mai mică în timpul pandemiei de coronavirus, dar, anul acesta, participarea americană se ridică la 6.000 de militari, cea mai mare din ultimele decenii, a precizat amiralul John Aquilino, comandantul forţelor SUA din regiunea indo-pacifică. „Vom efectua împreună cu partenerii noştri operaţiuni integrate terestre, maritime, aeriene şi în spaţiul cibernetic", a declarat el presei.

Manevrele vor avea loc până în 10 martie şi vor demonstra cum poate o reacţie comună să contribuie la „menţinerea unei regiuni indo-pacifice libere, astfel încât toate ţările să îşi poată păstra pacea, stabilitatea şi prosperitatea", a mai spus amiralul.

Ce alte țări participă la acest exercițiu militar

Componenta spaţială - o premieră în cadrul acestor exerciţii - se va concentra asupra înţelegerii impactului fenomenelor aeriene, cum ar fi furtunile solare, asupra operaţiunilor militare, a comunicaţiilor şi sateliţilor, a comunicat ambasada americană la Bangkok. Vor participa agenţii spaţiale militare şi civile din SUA, Thailanda şi Japonia .

Alături de aceste ţări, Coreea de Sud, Indonezia, Malaezia şi Singapore sunt participante integrale, în timp ce China, India şi Australia vor fi implicate doar în exerciţiile umanitare. Efectivele angajate totalizează 7394 de militari.

Tensiunile între Statele Unite şi China în regiunea indo-pacifică au crescut pe măsura afirmării influenţei Beijingului în Marea Chinei de Sud şi a atitudinii faţă de Taiwan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...