Exerciții militare în Republica Moldova. La antrenamente participă și forțe din România, Marea Britanie și SUA

Exerciții militare în Republica Moldova. La antrenamente participă și forțe din România, Marea Britanie și SUA

Militari din Republica Moldova, România, Marea Britanie și SUA participă la exercițiul multinațional ,,JCET-2023” desfășurat în poligoanele Armatei țării vecine. Ministerul Apărării de la Chișinău a făcut apel la calm și a rugat cetățenii să nu dezinformeze pe seama antrenamentelor.

Militari din patru țări participă la exerciții militare în R.Moldova. FOTO: Army.md

Exercițiile cu participarea militarilor din cele patru țări vor avea loc în perioada 27 martie-7 aprilie pe teritoriul poligoanelor Armatei Republicii Moldova.

,,Are ca scop antrenarea în comun şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti, române, americane, britanice, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante”, au anunțat reprezentanții ministerului Apărării de la Chișinău.

Potrivit scenariului, participanții vor participa la trageri de luptă avansate, paraşutări, dar și la exerciţii în teren cu misiuni specifice.

„Joint Combined Exchange Training” se desfăşoară în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023. Militarii din Batalionul cu Destinație Specială „Fulger” ai Armatei Naționale participă la „JCET” începând cu anul 2009”, mai precizează angajații instituției.

Apelul Ministerului Apărării

Pentru a preveni dezinformările și panica în rândurile cetățenilor, reprezentanții Ministerului de resort din Republica Moldova au venit cu un apel către oameni.

,,Informăm cetățenii că, în contextul desfășurării exercițiului „JCET 2023”, tehnica militară urmează să se deplaseze din unități la centrele de instruire ale Armatei Naționale pentru a participa la antrenamente. În acest sens, rugăm cetățenii să nu speculeze pe seama exercițiului și deplasării planificate a tehnicii militare”, au punctat aceștia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”