Exerciţii ruseşti în Marea Neagră: Sisteme antiaeriene S-400 resping un atac masiv cu rachete

Exerciţii ruseşti în Marea Neagră: Sisteme antiaeriene S-400 resping un atac masiv cu rachete

Sisteme de rachete sol-aer S-400 au respins un atac masiv cu rachete simulat în cursul unor manevre desfăşurate de Rusia joi pe coasta sa de la Marea Neagră, a anunţat serviciul de presă al Districtului militar Sud într-un comunicat, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

'În cadrul unor aplicaţii care fac parte din planul de pregătire (pe acest an), militarii unităţilor de apărare aeriană din cadrul Districtului militar Sud, disclocate în regiunea Krasnodar, au respins cu succes un atac masiv cu rachete din partea unui inamic convenţional', menţionează comunicatul.

'Baterii de S-400 Triumf - cu o rază de interceptare a ţintelor aeriene de 400 de km la o înălţime de până la 30 de km - au simulat acţiuni de detectare şi urmărire a ţintelor unui inamic imaginar şi au efectuat lansări electronice de rachete pentru distrugerea lor', conform aceluiaşi text.

În timpul acestor exerciţii, sistemele S-400 au beneficiat de protecţia unor baterii de tunuri antiaeriene Panţîr-S, care le-au asigurat apărarea de eventuale atacuri aeriene sau cu rachete.

Lansările de rachete au avut loc pe coasta rusă a Mării Negre, a precizat serviciul de presă citat. La aceste exerciţii au participat peste 30 de echipamente şi tehnică militară, precum şi circa 100 de militari.

Sistemul S-400 este destinat interceptării la mare distanţă a rachetelor balistice şi de croazieră, a bombardierelor strategice şi a altor tipuri de avioane, dar şi atacării ţintelor terestre.

Rusia a anunţat anterior că a desfăşurat patru batalioane de rachete mobile sol-aer S-400 în peninsula Crimeea, anexată de Moscova în martie 2014.

Aceste noi exerciţii intervin pe fondul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina după incidentul naval de la sfârşitul lunii noiembrie când trei nave militare ucrainene au fost sechestrate cu forţa, iar echipajele lor capturate, în apropiere de strâmtoarea Kerci de către gărzile de coastă ruse sub pretextul că ar fi încălcat apele teritoriale ruse.

În acest context, Ministerul Apărării rus a indicat luni că nava de patrulare Pâtlivîi din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră monitorizează cu atenţie toate acţiunile navei de desant americane USS Fort McHenry, care a intrat la 6 ianuarie în Marea Neagră.AGERPRES/ (AS-autor: Lilia Traci; editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”