Exercițiul Saber Guardian: TAB scufundat în Dunăre, în dreptul localității Bordușani (Ialomița)

Exercițiul Saber Guardian: TAB scufundat în Dunăre, în dreptul localității Bordușani (Ialomița)

Un TAB s-a scufundat, în Dunăre, în timpul exercițiului multinațional desfășurat în regiunea țării noastre - Saber Guardian, au declarat miercuri pentru AGERPRES oficiali din MApN.

Potrivit oficialilor citați, transportorul, aparținând Forțelor Terestre, s-a scufundat în dreptul localității Bordușani, județul Ialomița.

Nu s-au înregistrat victime, au precizat oficiali ai MApN.

La exercițiul SG17 participă 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere. Exercițiul este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite în Europa (USAREUR) și se desfășoară pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei.

Obiectivul principal al exercițiului multinațional este întărirea capacității de reacție și de descurajare a țărilor aliate și partenere într-un scenariu de apărare colectivă, prin exersarea proiectării forței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...