Experiența neașteptată a unui român în Spania. „Chiar am simțit că îmi bagă mâna în buzunar”

Experiența neașteptată a unui român în Spania. „Chiar am simțit că îmi bagă mâna în buzunar”

Un român care și-a petrecut concediul în Spania a povestit tratamentul la care a fost supus în Lloret de Mar, una dintre stațiunile de pe Costa Brava. El spune că acolo s-a simțit pur și simplu furat.

Lloret de Mar e una din stațiunile apreciate ale Spaniei. FOTO Arhiva personală

Un turist român a avut parte de o vacanță cu surprize neplăcute în Spania, la Lloret de Mar. Bărbatul a decis să își petreacă vacanța în Spania după ce cu un an înainte și-a făcut concediul de vară la Mamaia.

Acum, el a descoperit că în teorie o vacanță în Spania poate fi mai ieftină, însă la fel de bine pot apărea cheltuieli neprevăzute și surprize neplăcute care să strice totul.

„Anul trecut am fost la Mamaia și nu aș putea spune că a fost rău sau că am avut probleme. Nu a fost nici ieftin, e adevărat, dar nici foarte scump și nu am întâlnit nici oameni necivilizați sau hoți. Ei bine, uite că i-am întâlnit în Spania, unde mă așteptam mai puțin la asta”, povestește bărbatul, care a preferat să nu-i facem publică identitatea.

Dacă de cele mai multe ori a evitat agențiile de turism pentru a reduce costurile, de această dată decizia lui s-a dovedit greșită. Asta pentru că după ce își făcuse rezervarea şi plătise chiar în avans cu câteva luni pentru a obţine un preţ promoţional, la faţa locului i s-a spus că totul s-a scumpit din cauza exploziilor prețurilor în Spania.

Prima zi de vacanță, primul șoc

„Primul șoc a fost când am făcut formalitățile la hotel, odată ajunși acolo. Deși noi am plătit totul în avans din martie, ni s-a spus că toate prețurile s-au modificat și ne-au cerut bani în plus. Și nu a fost vorba de o sumă tocmai mică, ci de 280 de euro. Atunci am simțit prima dată că îmi bagă mâna în buzunar. Strâmtorat de situație și la rugămințile prietenei mele, care se intimidase, am plătit acei bani. Ne-am gândit și că nu putem scoate banii plătiți deja de la ei sau că și dacă o să-i restituie, o vor face peste nu știu cât timp, iar noi eram deja acolo și ar fi fost complicat să ne căutăm alt hotel. Poate nici nu găseam locuri, poate nici nu ne-ar fi ajuns banii, pentru că deși aveam bani la noi, nu ne gândisem să plătim de două ori hotelul, pentru cazare”, mai spune el.

Dar asta nu a fost tot. Într-o zi, a fost abordat de unul dintre angajații hotelului care i-au spus că a folosit șezlongurile și că trebuie să plătescă, deși această facilitate era inclusă.

„Nu mi-a venit să cred când un Pedro din ăsta obraznic a venit să îmi ceară bani pe plajă că îi folosesc șezlongurile. I-am spus că sunt cazat la hotel și că e o facilitate inclusă în preț, dar individul nu înțelegea bine engleza sau se făcea că nu pricepe. A fost a doua oară când am simțit că îmi bagă mâna în buzunar, dar de data asta nu am mai făcut nicio concesie. L-am luat de braț și am vrut să-l duc la colegii săi de la hotel, însă a refuzat. A dat din mână ca și cum ne-ar face un favor mare și ne-a lăsat în pace, dar toată treaba asta mi-a lăsat un gust amar”, a mai afirmat turistul.

Deși nu vrea să generalizeze și să spună că serviciile turistice în Spania sunt de proastă calitate sau că hotelierii nu sunt cinstiți, românul spune că nu se va întoarce niciodată acolo.

„Sigur nu mă mai întorc în Spania. Am auzit tot felul de povești despre hotelurile din România, dar mie nu mi s-a întâmplat niciodată ceva aiurea aici, în țară. Uite că mi s-a întâmplat în Spania. Și nu oriunde, ci la Lloret de Mar, stațiune de top la ei”, s-a plâns turistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...