Expert american: Varianta Delta îi va infecta pe toți cei care nu au imunitate

Expert american: Varianta Delta îi va infecta pe toți cei care nu au imunitate

Un expert în vaccinuri de la prestigioasa Clinică Mayo din Statele Unite îi îndeamnă pe americani să se vaccineze împotriva COVID-19 întrucât varianta Delta îi „va găsi pe toți cei care nu au imunitate”, relatează The Hill .

„Cred că nu există niciun dubiu că vom asista la o creștere vertiginoasă a numărului de cazuri”, a spus medicul Gregory Poland într-un interviu acordat joi televiziunii CBS 4 Minnesota .

Acesta a subliniat că statul Minnesota, la fel ca multe alte locuri din Statele Unite, se confruntă cu o creștere a numărului de infecții pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului continuă să se răspândească.

Medicul a relatat de asemenea că a văzut cazuri severe ale bolii și spitalizări în rândul persoanelor tinere.

„Nu vă amăgiți că 'am ajuns până aici și sunt OK'. Aceasta este o variantă foarte diferită. Vă va găsi”, a avertizat acesta.

„Acest virus va găsi pe toată lumea care nu are imunitate”, a adăugat Poland.

Oficialii americani responsabili de sănătatea publică sunt tot mai îngrijorați de creșterea numărului de noi infecții, spitalizări și decese în contextul în care campania de vaccinare din SUA a început să încetinească.

Varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite, Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor anunțând marți că aceasta este responsabilă acum de 83% din noile infecții cu coronavirusul depistate în țară.

Media zilnică de noi contagieri cu SARS-CoV-2 în SUA este de 26.306 pentru ultimele 7 zile, o creștere de aproape 70% față de săptămâna anterioară, potrivit CDC.

Numărul de spitalizări a crescut la rândul său cu aproximativ 36% după săptămâni consecutive de declin.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”