Expert: Epidemia de coronavirus va fi stopată prin măsuri de carantină, nu printr-un vaccin

Expert: Epidemia de coronavirus va fi stopată prin măsuri de carantină, nu printr-un vaccin

Epidemia de coronavirus va fi stopată prin măsuri de carantină în regiunile cele mai afectate, nu datorită unui vaccin, care va fi disponibil probabil prea târziu, a precizat pentru AFP profesorul Massimo Galli, conducătorul departamentului de boli infecțioase de la spitalul Sacco din Milano, informează Agerpres.

Din perspectiva profesorului, cel mai probabil „această epidemie va fi stopată nu datorită unui vaccin, care în niciun caz nu va fi disponibil atât de devreme pentru a o opri, ci graţie măsurilor de carantină pe care le luăm, măsurilor de limitare a circulaţiei virusului”.

„Sperăm cu toţii ca un vaccin să fie disponibil cât mai curând”, a explicat Massimo Galli, a cărui echipă de cercetători a izolat o versiune italiană a coronavirusului.

„Aş fi foarte fericit dacă s-ar confirma că vaccinul ar putea fi gata până în aprilie”, a adăugat Galli, pe un ton mai degrabă sceptic.

O carantină strictă a fost decisă în urmă cu 10 zile în cazul a 11 oraşe din nordul Italiei unde toate spaţiile publice (biserici, baruri, biblioteci, şcoli, muzee, primării) sunt închise. Persoanele care încearcă să iasă din aceste zone sunt pasibile de sancţiuni.

Şcoli, muzee şi biserici şi-au închis, de asemenea, porţile în trei dintre cele mai mari regiuni din nord: Lombardia (Milano), Veneto (Veneţia), Emilia-Romagna (Bologna), unde mai multe târguri şi evenimente expoziţionale au fost amânate.

Italia se află pe primul loc în Europa la numărul de contaminări, care au depăşit 2.500 marţi seară, numărul deceselor ajungând la 79.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia