Expert politic: Regimul lui Putin ar putea cădea din interior. „Fie se va prăbuşi ca urmare a unei lovituri de stat serioase, fie a unei grave lovituri economice”

Expert politic: Regimul lui Putin ar putea cădea din interior. „Fie se va prăbuşi ca urmare a unei lovituri de stat serioase, fie a unei grave lovituri economice”

În opinia expertului politic, Vitali Portnikov, prăbuşirea regimului lui Putin este posibilă, însă nu acum. Ba mai mult, Portnikov a afirmat că este important ce se întâmplă cu elita rusă după căderea regimului de la Kremlin.

„Elita care este astăzi la putere în Rusia îşi va păstra puterea, va fi doar modificată şi va deveni partener în negocierile cu Occidentul? Sau va duce la distrugerea completă a unei astfel de elite", a declarat expertul politic, potrivit The new voice of Ukraine .

De asemenea, jurnalistul ucrainean a vorbit şi despre ce va determina căderea regimului de la Kremlin pentru Radio NV, pe 4 iunie.

„În primul rând, întrebarea este cât timp va dura – un an sau 10 ani? Ca urmare a morţii fizice a dictatorului sau mai devreme? Fie se va prăbuşi ca urmare a unei lovituri de stat serioase, fie a unei grave lovituri economice, sociale. Acestea sunt condiţii complet diferite".

Totodată, el a oferit drept exemplu întoarcerea exilaţilor politici în Rusia care a avut loc în anul 1917. Au existat speranţe că oamenii care erau „vocea bunului simţ” vor primi puterea, în schimb, bolşevicii au preluat puterea, a mai afirmat Portnikov.

„Ar putea fi la fel şi aici – am putea lua în considerare oamenii greşiţi astăzi”, a afirmat el.

„Întoarcerea exilaţilor întotdeauna (produce rezultate diferite) după prăbuşirea regimurilor autoritare”, a mai adăugat Portnikov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”