Expert „The Foreign Policy“:  „Fereastra de oportunitate pentru Rusia de a invada Ucraina se închide pe la jumătatea lunii mai“

Expert „The Foreign Policy“:  „Fereastra de oportunitate pentru Rusia de a invada Ucraina se închide pe la jumătatea lunii mai“

„Suntem convinşi că federalismul este o componentă foarte importantă a reformelor“ constituţionale pe care trebuie să le facă Ucraina, a afirmat Lavrov. O structură federală „ar proteja drepturile celor care trăiesc în Ucraina şi în principal ale populaţiei ruse“ din regiunile rusofone din est, a explicat Lavrov.

„Nicio decizie în privinţa Ucrainei fără Ucraina“, a replicat Kerry. Soluţia federală este respinsă de Kiev. „Am vrea să recomandăm Rusiei să înceteze să mai dea ultimatumuri unei ţări suverane şi independente şi să îşi concentreze atenţia asupra situaţiei catastrofale şi a absenţei totale a drepturilor propriilor minorităţi, inclusiv ucraineană“, a declarat duminică Ministerul ucrainean de Externe într-un comunicat.

Analistul militar al „The Foreign Policy“, Pavel Felgenhauer, susţine că Lavrov, insistă asupra Constituţiei federale a Ucrainei, care ar permite Kremlinului să influenţeze regiunile de est şi sud şi apoi, posibil, să le anexeze.

Acest lucru, la rândul său, va crea un „coridor“ militar pentru Moscova în direcţia Moldovei şi Transnistriei. Felgenhauer consideră că Ucraina are o şansă de a se apăra, în cazul în care aceasta nu va fi de acord cu cererea Rusiei de federalizare.

„Kremlinului îi va fi greu să reziste tentaţiei de a ataca Ucraina pentru a prelua sudul şi estul, cât timp Rusia are o capacitate de luptă sporită, iar regimul din Ucraina este instabil“, crede Pavel Felgenhauer. Dar „fereastra de oportunitate“ pentru invazia rusă se va închide pe la mijlocul lunii mai, prezice analistul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei

5 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene