Experții germani avertizează că pandemia ar mai putea avea șase sau chiar șapte valuri

Experții germani avertizează că pandemia ar mai putea avea șase sau chiar șapte valuri

Realizator: Laurenţiu Văduva – Avem o evoluție dramatică a numărului de infecții, iar restricțiile actuale nu sunt suficiente – a declarat cancelarul german, Angela Merkel, astăzi la Berlin, în cadrul unei reuniuni virtuale a Uniunii Creștin Democrate, formațiune din care face parte. Ne aflăm într-o situații care va depăși orice am avut până acum – a mai spus șefa executivului federal german – subliniind că regula 2G, care presupune restricționarea accesului în unele locuri numai pentru persoanele vaccinate și recuperate, nu mai poate sparge cel de al patrulea val al pandemiei.
Tot în Germania, experții avertizează că pandemia ar mai putea avea șase sau chiar șapte valuri, după cum transmite acum de la Bonn corespondentul nostru Vlad Drăghicescu.
Reporter: Numărul cazurilor de coronavirus se dublează la fiecare 12 zile în Germania, așteptându-se o agravare a cifrelor și în această săptămână – a declarat cancelarul în exercițiu Angela Merkel, potrivit căreia creșterea exponențială a numărului de infecții trebuie să fi oprită rapid, altfel, citez, „vom ajunge la limita capacității noastre de acțiune. Am impresia că mulți oameni nu sunt conștienți de cât de gravă este situația” – am spus Merkel, citată de participanții la o ședință a Uniunii Creștin Democrate.
Ministrul sănătății, Jens Spahn, este convins că până la sfârșitul acestei ierni, citez, „toți locuitorii Germaniei vor fi probabil vaccinați, recuperați sau morți”. În ceea ce privește varianta Delta, mai contagioasă, acesta recomandă de urgență vaccinarea cu doza trei. Spahn s-a declarat încântată de faptul că eforturile de vaccinare se intensifică, multă lume alegând să facă doza booster. Potrivit lui Spahn, în prezent populația alege cel mai des vaccinul producătorului german BioNTech. Şase milioane de doze urmează să fie livrate numai la începutul săptămânii, pentru a se asigura aprovizionarea în Germania. Spahn a mai declarat că, în opinia sa, vaccinarea obligatorie nu ar sparge al patrulea val, în schimb trebuie reduse contactele și efectuate vaccinări de rapel. Statul trebuie să acționeze decisiv și să reglementeze ceea ce este urgent – a mai spus Spahn. Ministrul consideră că există o obligație morală de vaccinare bazată pe solidaritate.
Leif Erik Sander, şeful Grupului de cercetare în domeniul vaccinurilor de la Clinica Charité din Berlin a avertizat asupra unui al cincilea, al șaselea, ori chiar al șaptelea val al pandemiei, dacă adulții nu se vaccinează. Toată lumea trebuie să se vaccineze – a cerut imunologul german.#HUN/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (22 noiembrie)

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina