Explicația pentru care mai mulți copaci sunt înțepați și au o sticlă atașată

Explicația pentru care mai mulți copaci sunt înțepați și au o sticlă atașată

Considerată un remediul miraculos, seva de mesteacăn este adunată în această perioadă și în Baia Mare. Mai mulți mesteceni au fost înțepați pentru recoltare, potrivit eMaramures .

Recipiente în care se colectează seva din mesteceni. FOTO eMaramureș

Cei care apreciază seva de mesteacăn știu de acest remediu naturist de la bunici și încearcă să o colecteze de la tulpina arborelui, așa cum se întâmplă în curtea Facultății de Litere din Baia Mare.

Mesteacănul din care se face recoltarea trebuie să fie matur și sănătos. Seva care se recoltează se scurge în recipiente (sticle, bidoane) prin orificiul rezultat în urma înțepării. Lichidul este limpede ca apa de izvor și potolește setea, potrivit sursei citate.

Gustul este unul dulceag, iar licoarea este plină de nutrienți și, potrivit unor specialiști, tonifică organismul şi favorizează combaterea calculilor renali.

Naturistul Tudor Ros îl recomandă inclusiv pentru creșterea părului, în tratarea părului gras și psoriazis.

Considerată un adevărat elixir

La fel ca frunzele, mugurii sau scoarţa, seva de mesteacăn este apreciată şi recomandată de fitoterapeuţi datorită proprietăţilor diuretice și depurative.

Locoarea , folosită adesea în curele de detoxifiere, are în compoziţie: calciu, potasiu, magneziu, mangan, fosfor, sodiu, fier, cupru, cobalt, zinc, crom, litiu, seleniu, flavonoide, vitamina C, aminoacizi, zaharuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”