Explodează RAHATUL? TOATE instituțiile publice rămân FĂRĂ bani în NOIEMBRIE! Primele două primării care anunță CONCEDIERI!

Explodează RAHATUL? TOATE instituțiile publice rămân FĂRĂ bani în NOIEMBRIE! Primele două primării care anunță CONCEDIERI! Nicio instituție publică din România nu are bani să termine anul, spun surse guvernamentale. În toate instituțiile publice bugetele de salarii se termină începând din noiembrie. Se fac deja, de o lună, calcule privind intrarea în concedii, reduceri de personal și alte modalități prin care să se asigure încadrarea în bugete. Semnalul de la guvern este clar și ferm: Nu mai sunt alți bani, luați măsuri!

Primăria Motru mai are bani de salarii doar până în august, primăria Rovinari pregătește deja concedieri

Primăria din Motru (județul Gorj, 19.000 de locuitori) mai are bani pentru funcționare și pentru salarii doar pentru mai puțin de două luni, transmite Gazeta de Sud.

 Autoritățile locale au anunțat public că banii se vor termina în luna august, singura speranță fiind să primească bani de la guvern prin rectificarea de buget.

Dacă rectificarea nu le va aduce însă fondurile necesare, nu se va pune problema reducerii salariilor sau plata eșalonată a acestora, ci pur și simplu nu vor mai fi achitate veniturile, spune primarul Gigel Jianu.

„Am atras atenția și în cursul anului trecut că, dacă bugetele nu vor primi banii necesari, se va ajunge în situații neplăcute. Nu mai avem bani decât până în luna august. Din august nu știu ce vom face. În cursul ultimei luni de vară vom rămâne complet fără bani. Eu sper să apară fonduri la rectificatea de buget“, a declarat Jianu, potrivit Gazeta de Sud.

30 de disponibilizări la Primăria Rovinari de anul viitor

Nici la Rovinari situația nu este mai bună, potrivit sursei citate. Ca urmare, primarul vrea să reducă din personalul de la primărie. Zeci de angajați, personal contractual sau funcționari publici vor intra pe lista de concedieri. În acest sens vor fi realizate evaluări, în baza cărora angajații își vor face bagajele și vor pleca acasă.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

4 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

5 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend