#ExplorareMartiana: Perseverance, un "Rolls-Royce" al roverurilor autonome, trimis de NASA pe Marte

#ExplorareMartiana: Perseverance, un "Rolls-Royce" al roverurilor autonome, trimis de NASA pe Marte

Aflat pe ultima porţiune a drumului de peste 470 de milioane de kilometri spre Marte, Perseverance, noul roverul construit de NASA se apropie de noua sa casă planetară. La 18 februarie, roverul va coborî prin atmosfera rarefiată a Planetei Roşii cu viteza de aproximativ 19.500 km/h, iar 7 minute mai târziu îşi va putea începe misiunea de explorare, conform NASA.

"Facem ultimele verificări şi reglaje pentru a-l pune pe Perseverance în poziţia perfectă pentru asolizarea într-unul dintre cele mai interesante locuri de pe Marte", a declarat Fernando Abilleira, administratorul adjunct al acestei misiuni, de la NASA's Jet Propulsion Laboratory. "Echipa abia aşteaptă să pună aceste roci în ţărâna marţiană".

Construit de JPL pentru NASA, Perseverance se va alătura unui alt rover aflat în prezent în misiune pe Marte. Ce îl individualizează însă pe Perseverance în comparaţie cu celelalte rovere folosite de NASA pentru explorarea Planetei Roşii?


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…