Exploratorul Benedict Allen, dat dispărut în Papua Noua Guinee, a fost salvat și așteaptă să se întoarcă acasă

Exploratorul Benedict Allen, dat dispărut în Papua Noua Guinee, a fost salvat și așteaptă să se întoarcă acasă

Exploratorul britanic dat dispărut în Papua Noua Guinee în timp ce încerca să întâlnească membrii unui trib izolat a fost salvat și așteaptă să se întoarcă acasă, potrivit informațiilor oferite vineri de prietenul exploratorului, informează DPA.

Sursa foto: Benedict Allen / Facebook

''Benedict Allen este în convalescență după o stare febrilă, posibil malarie, în capitala Papua Noua Guinee, după ce s-a rătăcit într-o zonă izolată din junglă'', a declarat Frank Gardner, corespondentul BBC pe teme de securitate, prietenul și colegul lui Allen, într-o postare pe Twitter.

Potrivit BBC, Allen a fost ''îngrijit de misionari creștini după ce a mers mult pe jos'' și a fost transportat vineri, cu un elicopter, la Port Moresby, capitala acestui stat insular.

Joi, Gardner anunțase că exploratorul ''a rămas izolat lângă o pistă de aterizare după ce luptele între triburi au blocat drumurile''.

Allen, în vârstă de 57 de ani, a fost adus cu elicopterul în junglă, la mijlocul lunii octombrie, la Bisoria, în nord-vestul Papua Noua Guinee, de unde plănuia să urce pe jos ca să întâlnească tribul Yaifo, una dintre puținele comunități care nu are contact cu lumea modernă.

Înainte de călătorie, exploratorul și-a exprimat credința că membrii tribului Yaifo nu a mai avut contact cu nimeni, de acum 30 de ani, când i-a întâlnit prima dată.

În ultima sa postare pe Twitter înainte de a pleca din Marea Britanie, Allen, pe jumătate în glumă, a avertizat că ar fi inutil să încerce să-l găsească dacă va fi dat dispărut.

''În locul în care mă duc în Papua Noua Guinee nu o să mă găsiți niciodată'', a scris acesta.

Pe lângă numeroasele călătorii în Papua Noua Guinee, Allen a mai fost și în alte expediții, inclusiv traversarea Mongoliei călare pe cămilă sau traversarea bazinului amazonian pe jos sau cu canoea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Comparați-i cu polițiștii noștri! Frate, filmele americane sunt pistol cu apă pe lângă ce fac băieții ăș…

2 Du-te, bă, în mă-ta! / Șerban Nicolae anunță că demisionează din PSD și se compară cu Hagi!

3 Stimaţi politicieni, vă spun eu de ce nu putem fabrica în ţară, „în plină pandemie”, medicamentele care ne tre…

4 Bocete în PSD din cauza listelor la alegeri. Şerban Nicolae, Liviu Pop şi Pleşoianu pleacă din partid trântind…

5 VIDEO PNL a aruncat în aer negocierile cu USR la Timiș. Liberalii s-au răzgândit cu 5 minute înainte de a ieși…