Explozia de la rafinăria din Mexic s-a soldat cu 24 de morți

Explozia de la rafinăria din Mexic s-a soldat cu 24 de morți

Bilanțul puternicei explozii de miercuri de la un complex petrochimic din Mexic a crescut la cel puțin 24 de morți după ce echipele de salvare au putut pătrunde în interiorul rafinăriei, a anunțat compania petrolieră mexicană Pemex, citată de agenția France Presse (AFP).

În urma exploziei au fost confirmate 24 de decese, a declarat în cursul unei conferințe de presă directorul general al Pemex, co-proprietarul uzinei, José Antonio González Anaya, adăugând că numărul persoanelor dispărute a scăzut de la 18 persoane la opt.

Explozia produsă miercuri în portul mexican Veracruz a lovit instalația deținută de compania Pemex. Imediat după explozie sute de persoane au fost evacuate iar școlile din apropiere au fost închise din cauza fumului dens care a cuprins regiunea. Cauza exploziei este necunoscută.

Guvernatorul statului Veracruz, Javier Duarte a declarat unui post de radio local că explozia a fost resimțită pe o rază de 10 kilometri. Rezidenții au fost sfătuiți să rămână în interiorul locuințelor din cauza naturii toxice posibile a fumului provenit din explozie.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...