Explozia de la rafinăria din Mexic s-a soldat cu 24 de morți

Explozia de la rafinăria din Mexic s-a soldat cu 24 de morți

Bilanțul puternicei explozii de miercuri de la un complex petrochimic din Mexic a crescut la cel puțin 24 de morți după ce echipele de salvare au putut pătrunde în interiorul rafinăriei, a anunțat compania petrolieră mexicană Pemex, citată de agenția France Presse (AFP).

În urma exploziei au fost confirmate 24 de decese, a declarat în cursul unei conferințe de presă directorul general al Pemex, co-proprietarul uzinei, José Antonio González Anaya, adăugând că numărul persoanelor dispărute a scăzut de la 18 persoane la opt.

Explozia produsă miercuri în portul mexican Veracruz a lovit instalația deținută de compania Pemex. Imediat după explozie sute de persoane au fost evacuate iar școlile din apropiere au fost închise din cauza fumului dens care a cuprins regiunea. Cauza exploziei este necunoscută.

Guvernatorul statului Veracruz, Javier Duarte a declarat unui post de radio local că explozia a fost resimțită pe o rază de 10 kilometri. Rezidenții au fost sfătuiți să rămână în interiorul locuințelor din cauza naturii toxice posibile a fumului provenit din explozie.

AGERPRES /(autor: Constanța Niță, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „O fată dezbrăcată şi sângerândă urla pe trotuar. Cel mai probabil îi dăduseră drogul violului“

3 Așa o fi? / Continuă tradiția turnătorilor de lux la DNA în PSD?

4 Citiți ce va fi în Grecia!

5 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024