Explozie devastatoare într-o stație de alimentare cu gaz: o persoană a murit pe loc, iar alta a fost rănită

Explozie devastatoare într-o stație de alimentare cu gaz: o persoană a murit pe loc, iar alta a fost rănită

Un autoturism a explodat, duminică dimineaţă, într-o stație de alimentare cu gaz natural comprimat din localitatea Pantelimon, deflagrația nefiind urmată de incendiu. O persoană a murit pe loc, iar alta a fost rănită, mașina fiind distrusă.

O persoană a murit în urma deflagrației FOTO ISU București-Ilfov

În cursul dimineţii de astăzi, în jurul orei 05.35, am fost solicitaţi să intervenim la o staţie CNG (n.r. - Gaz natural comprimat) din localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, unde a avut loc o explozie la un autoturism aflat în staţie, explozie neurmată de incendiu'', a anunţat duminică ISU București-Ilfov.

La fața locului au acţionat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, Detaşamentul Special de Salvatori, un echipaj de descarcerare, un echipaj CBRN şi 4 ambulanţe SMURD.

Conform pompierilor, alimentarea cu gaze a fost oprită, traficul în zonă a fost restricţionat. În urma evenimentului au rezultat două victime: prima a fost transportată la spital, iar ce-a de-a doua a decedat.

Trei militari răniți într-o explozie în Poligonul Cățelu

Pe 15 februarie 2023, trei militari din cadrul Centrului 13 Comunicații și Informatică „Colonel Gheorghe Vișata”, din București, au fost răniți în timpul executării unei ședințe de aprindere pe cale pirotehnică a unei încărcături de exploziv (TNT).

Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situaţii, fiind acordat primul ajutor la faţa locului de personalul medical prezent pe timpul desfăşurării şedinţei de instruire. Doi dintre militari, un soldat și un căpitan, au fost transportați de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” pentru efectuarea investigațiilor medicale, unitate medicală la care a fost transportat, ulterior, și un al treilea militar, cu gradul de soldat.

Unul dintre soldați a suferit politraumatisme la membrele superioare și în zona capului, și este supus, la ora difuzării informației de presă, unor intervenții chirurgicale și proceduri medicale complexe. Starea sa este stabilă, neexistând, la acest moment, din evaluarea medicilor, pericol vital.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Andrei Tiberiu Maria, adică Smiley, a rămas fără carnet

2 Un mare scandal sexual zguduie Polonia / Un băiat care se prostitua a leșinat la o orgie a unor preoți catolici

3 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

4 „Un student haios devenit o jigodie. Un tânăr de treabă ajuns o otreapă”

5 România a turtit un pic pălăria Austriei într-o speță NATO, dar poate mult mai mult...