Explozie la o bază militară din Extremul Orient rus, soldată cu un mort şi şapte răniţi

Explozie la o bază militară din Extremul Orient rus, soldată cu un mort şi şapte răniţi

O persoană a murit şi şapte au fost rănite într-o explozie survenită la o bază militară în Extremul Orient rus, informează joi TASS şi AFP.

Explozia a avut loc la baza militară situată în localitatea Teisin, în regiunea Habarovsk, potrivit unei surse din cadrul serviciului local de urgenţă, citată de agenţia de presă rusă.

O persoană - un militar - "a fost ucisă", a anunţat aceeaşi sursă.

Şapte persoane au fost rănite în această "explozie de praf de puşcă survenit în timpul descărcării de muniţii", a precizat sursa. Potrivit Ministerului Sănătăţii local, două dintre aceste persoane au suferit arsuri grave.

Explozia a provocat un incendiu care a fost stins, a mai informat TASS.

Starea proastă a infrastructurilor şi nerespectarea regulilor de securitate sunt la originea a numeroase accidente de această natură - incendii, explozii la depozite şi baze militare - în fiecare an în Rusia.

La sfârşitul lui aprilie, un incendiu a distrus un institut de cercetări militare în Tver, la 160 de km de Moscova, şi s-a soldat cu 17 morţi. Mass-media ruse au evocat drept cauză posibilă o problemă la instalaţia electrică vetustă a clădirii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”