Explozie la Petromidia/ISU: Şase victime, dintre care o persoană dispărută; secretarul de stat Arafat - la faţa locului

Explozie la Petromidia/ISU: Şase victime, dintre care o persoană dispărută; secretarul de stat Arafat - la faţa locului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea informează că, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, au fost înregistrate şase victime, dintre care una este dată dispărută, la faţa locului fiind prezent şi secretarul de stat Raed Arafat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica, victimele au vârste cuprinse între 30 şi 50 de ani.

"Avem şase victime, din care o persoană este în continuare dispărută, o persoană a fost preluată de elicopterul SMURD cu arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului şi preluată la UPU Constanţa şi încă patru victime conştiente, cu arsuri minore şi cu politraumatisme, preluate de echipajele SMURD şi echipajele SAJ, predate la Spitalul Judeţean Constanţa", a precizat Anamaria Stoica.

Circa 50 de pompieri acţionează în aceste momente la faţa locului pentru răcirea instalaţiilor, reprezentanta ISU precizând că perimetrul a fost delimitat şi nu ar mai exista riscul producerii unei noi explozii, însă situaţia este în dinamică şi imprevizibilă.

La faţa locului se află şi secretarul de stat Raed Arafat.

"Prioritatea echipajelor de intervenţie a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care una cu arsuri pe 45% din suprafaţa corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, una cu arsuri la nivelul feţei transportată la spital, una cu traumatism membru inferior, una cu traumatism lombar transportată la spital, una cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operaţiuni de căutare-salvare în cazul unei persoane dispărute", a transmis DSU.

În continuare incendiul se manifestă cu flacără, fiind localizat, iar intervenţia pompierilor va fi una de durată.

Având în vedere degajările mari de fum, a fost emis mesaj RO-ALERT pentru localnicii din Năvodari şi Corbu, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa.

"Din informaţiile pe care le avem, se pare că a fost vorba despre o explozie la instalaţia de transport de gaz petrolier. Cauza va fi stabilită la finalul intervenţiei", a menţionat Anamaria Stoica.

"La locul intervenţiei s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5 autospeciale de stingere cu apa şi spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanţa de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanţe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă şi 5 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanta. Pentru optimizarea acţiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă şi spumă din cadrul ISU Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Brăila, precum şi un autocamion cu 2.000 litri substanţă de stingere. Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU Călăraşi, ISU Galaţi, ISU Tulcea, ISU Ialomiţa şi ISU Vrancea. (...) La acest moment situaţia este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, direcţia fumului este în sens opus fată de plajă şi de oraş, motiv pentru care cetăţenii sunt în siguranţă. Cu toate acestea rugăm populaţia să îşi ia măsuri de autoprotecţie prin închiderea ferestrelor", a mai transmis DSU. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...