Explozii în Rusia, lângă o bază militară. Apărarea antiaeriană a doborât „un obiect neidentificat”

Explozii în Rusia, lângă o bază militară. Apărarea antiaeriană a doborât „un obiect neidentificat”

Apărarea antiaeriană rusă a doborât joi "un obiect neidentificat" în apropierea bazei militare cheie Engels, situată la 500 de kilometri de graniţa cu Ucraina, bază deja lovită luni de un atac mortal cu dronă atribuit Ucrainei, relatează France Presse citată de Agerpres.

FOTO Twitter

Guvernatorul regional Roman Busarghin a transmis, într-un mesaj postat pe Telegram. că pe pe teritoriul districtului Engels a fost activat un sistem de apărare antiaeriană.

Un obiect neidentificat a fost distrus (...). Nicio ameninţare la adresa siguranţei locuitorilor", a precizat Busarghin.

Guvernatorul regional a încercat să calmeze populația.

"Încă o dată, sunt difuzate mesaje despre necesitatea evacuării (oraşului) Engels. Fac apel la calm. Nu este necesară evacuarea oraşului", a adăugat el.

Baza adăpostește bombardiere strategice

Incidentul este cel de-al treilea care afectează împrejurimile acestei baze aeriene ruseşti în ultima lună,.

Baza militară cheie Engels este renumită pentru adăpostirea bombardierelor strategice, aparate destinate atacurilor împotriva unor ţinte de mare importanţă.

Acest nou incident survine în momentul în care Ucraina a denunţat joi noi lovituri "masive" ale Rusiei asupra infrastructurii sale energetice, potrivit Agerpres,.

Amintim că trei militari ruşi au fost ucişi luni dimineaţă de resturile căzute ale unei drone ucrainene doborâte în timp ce ataca o bază din regiunea Saratov în interiorul Rusei, au anunţat agenţii de presă ruse, preluate de Reuters, citând Ministerul Apărării de la Moscova.

Baza a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a spus că au fost atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene ruseşti în acea zi.

Cele două atacuri au dat o lovitură majoră reputaţiei Rusiei şi au ridicat întrebări despre motivul pentru care apărarea ei a eşuat, afirmă analişti citaţi de Reuters.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat