Explozii la Crevedia. Firma nu avea documente sau autorizație de funcționare, spune Raed Arafat

Explozii la Crevedia. Firma nu avea documente sau autorizație de funcționare, spune Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că firma din Crevedia care deținea rezervoarele GPL care au explodat nu deținea documente sau autorizație de funcționare.

Explozii la o stație GPL din Crevedia - FOTO Inquam Photos Octav Ganea

"Noi ştim că firma cel puţin nu mai funcţiona sau clar că nu mai avea avize sau autorizaţie. Ancheta este realizată de către Parchetul General. Bineînţeles, aici participă colegii de la de la poliţie şi de la pompieri, vor avea şi ei rolul lor, dar vom aştepta să vedem ce va ieşi. Clar, din punctul nostru de vedere, firma nu avea documente sau autorizaţie să funcţioneze. În mod normal firma nu avea activitate de fapt", a afirmat Raed Arafat duminică, la Ministerul Afacerilor Interne.

În urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița, sunt 58 de victime , după cum anunță Ministerul Afacerilor Interne.

În comunicatul de presă al MAI se precizează că au fost înregistrate opt victime după prima explozie, o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri, și șapte persoane rănite, care au fost transportate la două spitale din București.

După a doua explozie, alte 50 de victime cu arsuri și traumatisme au fost transportate la UPU Târgoviște, 3 persoane , și la alte spitale din București, 47 de persoane. Majoritatea victimelor, respectiv 43 de oameni, sunt cadre ale MAI: 39 pompieri, 2 polițiști și 2 jandarmi, potrivit Agerpres.

O Aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, folosită pentru misiuni medicale, a decolat duminică, 27 August, în jurul orei 5:15, pentru a transporta doi pacienți la Bruxelles. Iar cea dea doua aeronavă a decolat în jurul orei 8:00, pentru a transporta încă doi pacienți cu arsuri la un spital din Milano, după cum precizează MAI.

Sâmbătă seara, 26 August, au avut loc mai multe explozii, urmate de incendii, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. O persoană a murit, cel puțin două sunt date dispărute și sunt 58 de victime în total, din care patru persoane în stare gravă, ce au fost transferate în unități sanitare din străinătate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat