Explozii pe Podul Crimeea. Care sunt implicațiile pentru Rusia și ce urmăresc ucrainenii

Explozii pe Podul Crimeea. Care sunt implicațiile pentru Rusia și ce urmăresc ucrainenii

Podul peste strâmtoarea Kerci este un obiectiv important în războiul purtat de Rusia în Ucraina. Este principala cale de aprovizionare a armatei lui Putin în sudul țării invadate, pe acolo sunt transportați militari, tehnică militară și muniție. Portalul independent rusesc ZonaMedia transmite că porţiunea destinată traficului auto s-ar fi prăbuşit parţial în apă.

Potrivit Agenţiei ruse pentru mare şi ape interioare, traficul maritim pe sub pod şi în toată strâmtoarea Kerci nu a fost întrerupt în pofida incendiului. otează EFE. Declaraţia agenţiei clarifică un anunţ anterior făcut de un purtător de cuvânt al autorităţii locale de reglementare a transporturilor din Taman, potrivit căruia traficul şi serviciile feroviare urmau să fie suspendate în toată strâmtoarea Kerci.

Conform serviciilor de urgenţă din Crimeea, traficul feroviar a trebuit să fie suspendat. Arcadele podului, pe sub care trec navele prin strâmtoarea Kerci, dinspre Marea Neagră în Marea Azov, nu ar fi fost avariate. Traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci a fost oprit, iar autorităţile se pregătesc să lanseze transportul cu feribotul, a declarat pentru TASS un consilier al şefului administraţiei din Crimeea, Oleg Kriucikov.

Explozia care a avut loc pe podul din Crimeea a dus la oprirea completă a traficului pe pod. Potrivit versiunii oficiale a Căilor Ferate Crimeea, cauza incidentului a fost incendiul la o cisternă cu combustibil din coada unui tren de marfă, scrie Meduza. Potrivit unei alte versiuni, citată de unele media ruse, incendiul ar fi fost declanşat de explozia unui camion care trecea peste pod.

„Este prea devreme pentru a stabili metoda de atac și gama de implicații ale acestui atac asupra Podului Kerci. Este cu siguranță un pumn în față pentru Putin de ziua lui. Mai întâi, felul în care a colapsat indică faptul că trebuie mult explozibil și un plan bun de demolare. Ca genist, planificam astfel de lucruri tot timpul. Podurile cel mai dificil de aruncat în aer sunt cele din beton armat. Cantitatea de explobil necesară este mai mare decât ar putea transporta câțiva membri ai unei echipe de sabotaj. Câteva camioane cu explozibili sau rachete/bombe ar face treaba, dacă ar fi îndreptate către punctele potrivite ale podului“, scrie pe Twitter generalul australian în rezervă Mick Ryan.

În al doilea rând, ucrainenii au fost până acum excelenți la proiectarea operațională și la modelarea operațiunilor înainte de avansurile lor. Acest lucru ar putea face parte din proiectul lor de a prelua Crimeea sau ar putea fi parte a unei operațiuni de a distrage atenția de la alte zone.

Oricum, le ridică rușilor o problemă importantă. Nu oprește aprovizionarea Crimeei (există nave și ruta prin Melitopol), dar face ca deținerea Melitopolului să fie și mai importantă pentru ruși“, spune generalul australian.

Care ar putea fi obiectivul operațional urmărit de ucraineni?

Este posibil să vedem redistribuiri rusești în sud, care vor dezvălui alte puncte slabe și oportunități pentru armata Kievului.

În al treilea rând este o demonstrație a ucrainenilor pentru ruși și pentru restul lumii că armata Rusiei nu poate proteja niciuna dintre provinciile pe care le-a anexat recent. Și dacă am fost impresionați de fluxul de ruși care au părăsit Crimeea după atacul din vară asupra bazei de aeriene a Flotei Ruse la Marea Negră, graba de a părăsi Peninsula va fi probabil și mai mare acum. Lipsa de încredere în Putin și armata sa va crește. Sunt sigur că vom afla mai multe detalii în următoarele ore și zile. Dar acest «incident» va fi cu siguranță legat de alte evenimente din strategia militară generală a Ucrainei. Această lună proastă pentru Rusia continuă să se înrăutățească“, susține ofițerul australian.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...