Exploziile de la Crevedia. Raed Arafat: Alți pacienţi vor fi transferați astăzi în străinătate

Exploziile de la Crevedia. Raed Arafat: Alți pacienţi vor fi transferați astăzi în străinătate

Alţi pacienţi răniţi în exploziile de la Crevedia - Dâmboviţa vor fi transportaţi duminică în străinătate, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, este posibil ca şi luni să fie transportate în străinătate unele persoane rănite, dar depinde de ce decid medicii.

Până în prezent au fost transferaţi patru răniţi.

Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5,15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi.

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8,00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri.

Pe lângă locurile anunțate deja de mai multe spitale din Europa, pot fi solicitate locuri suplimentare, în funcție de nevoi, a precizat șeful DSU.

Inclusiv Bulgaria s-a oferit să ajute cu paturi pentru arși.

„Nu există în protocoale transfer de pacienți cu arsuri de 80 - 90% pe corp. Suntem în permanentă ședință în Minister, suntem în discuții cu țările unde trimitem răniții, cu Ministerul Sănătății. Celula de criză continuă să funcționeze”, a declarat Raed Arafat.

Explozii la Crevedia FOTO Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Bilanțul exploziilor

Bilanțul exploziei de la stația GPL arată astfel: 58 de victime, în total, din care opt victime după prima explozie (o persoană decedată în urma unui infarct, fără arsuri și șapte persoane rănite - trei cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, patru cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală) și alte 50 de victime în urma celei de-a doua explozii, dintre care trei persoane rănite transportate la UPU Târgoviște și 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

A fost dezactivat planul Roșu de Intervenție

Amintim că în jurul orei 2.30 a fost dezactivat planul Roșu de Intervenție.

La Crevedia nu mai există pericol de explozie , potrivit autorităților. Incendiul a fost localizat, astfel că pericolul extinderii flăcărilor la vecinătăți a fost eliminat. Echipajele operative acționează pentru lichidarea ultimelor focare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?