EXPLOZIV! Dragnea, primit ca un INTERLOP de presa elvețiană!

EXPLOZIV! Dragnea, primit ca un INTERLOP de presa elvețiană!

Cele două titluri din presa elvețiană descriu în cuvinte prea puțin măgulitoare vizita liderului PSD la Berna. Cea mai importantă publicație din Elveția, Neue Zurcher Zeitung (NZZ) îl numește pe liderul PSD ”sforar” și ”baron”, relatează  G4Media.ro .

”În mod puțin măgulitor baroni sunt numiți acei politicieni care simoblizează amestecul năsănătos dintre politică, putere și afaceri”, explică NZZ. Publicația elvețiană notează faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, călătorește la Berna ca urmare a a invitației președintelui Consiliului Național, Dominique de Buman. ”Exact în ziua când la București se așteaptă o decizie împotriva oaspetelui oficial”, notează NZZ, referindu-se la procesul liderului PSD.

Sub titlul ”Sosirea masculului alfa”, publicația Republik începe abrupt: ”Liviu Dragnea este bărbatul puternic al politicii românești. Social democratul condamnat cu suspendare și acuzat în mai multe dosare de corupție vrea să castreze justiția (s-o golească de conținut) și jignește/umilește mass media independentă. Azi sosește în Elveția la invitația președintelui Consiliului Național.”

Republik își ilustrează articolul cu o imagine în care Dragnea merge la una din audierile de la DNA. Publicația elvețiană redă pe larg detaliile despre procesul liderului PSD și despre afacerea Tel Drum. Publicația amintește și uninterviul acordat de liderul PSD în 2017 postului de radio elvețian SRF, în care afirmă „Vreau să le vorbesc românilor despre viitor, nu despre porcării precum corupţia”.

Articolul din Republik se referă și la întâlnirea cu Philippo Lombardi, președintele comisiei de afaceri externe din Parlamentul elvețian. În presa elvețiană, Lombardi este criticat pentru legăturile lui asumate cu Rusia și pentru simpatia declarată față de Vladimir Putin.

 
 




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria