EXPLOZIV! Grindeanu, cu „secretara” în Madagascar!

EXPLOZIV! Grindeanu, cu „secretara” în Madagascar!

Grindeanu, cu „secretara” în Madagascar! O delegaţie a Autorităţii Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), condusă de preşedintele Sorin Grindeanu, s-a aflat în Madagascar pentru a participa la o sesiune a unei subcomisii pentru telecomunicaţii a Organizaţiei Francofoniei, susţin surse ale Evenimentului zilei din Ministerul Comunicaţiilor.

Conform Evz, din delegație ar fi făcut parte şi Alina Popa, ex-Petrescu, care a fost purtătorul de cuvânt al guvernului Grindeanu, funcţie în care a ajuns din calitatea de jurnalistă la Antena 3. 

Deplasarea în ţara în care s-a „refugiat” Radu Mazăre este cu atât mai surprinzătoare luând în calcul că, potrivit surselor noastre, Sorin Grindeanu nu a mers la ultima reuniune a BEREC (Organismul autorităţilor europene de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice), unde s-au luat decizii mult mai importante pentru industria de profil românească decât ceea ce se poate hotărî într-o subcomisie a Francofoniei reunită în însoritul Madagascar.

Potrivit legii, în calitate de preşedinte ANCOM, Sorin Grindeanu este cel ce aprobă deplasările în ţară şi în străinătate ale personalului Autorităţii. Prin OUG 22/2009 de înfiinţare, ANCOM, ca autoritate publică autonomă cu personalitate juridică, sub control parlamentar, este finanţată integral din venituri proprii, adică din contribuţiile operatorilor telecom, care la rândul lor încasează bani de la cetăţenii pe care-i deservesc.

Ordonanţa cu care l-a scos din joc pe Iohannis

Sorin Grindeanu a fost numit în actuala funcţie pe 7 noiembrie, în urma votului majorităţii parlamentarilor. Când era premier, l-a scos, printr-o OUG, pe pre- şedintele României din procesul de numire a şefului ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

 Înainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului. Klaus Iohannis a trimis Curții Constituționale, pe 15 ianuarie, o sesizare de neconstituționalitate asupra legii, însă, potrivit Biroului de presă al CCR, aceasta a fost respinsă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...