EXPLOZIV! Uite un caz în care cineva a DAT „UNDEVA” și Grindeanu a semnat! Președintele, eliminat prin OUG de la numirea șefului ANCOM! MIZA? O piață de 4 MILIARDE euro!

EXPLOZIV! Uite un caz în care cineva a DAT „UNDEVA” și Grindeanu a semnat! Președintele, eliminat prin OUG de la numirea șefului ANCOM! MIZA? O piață de 4 MILIARDE euro!

Exploziv! Uite un caz în care cineva a dat „undeva” și Grindeanu a semnat! Președintele, eliminat prin OUG de la numirea șefului ANCOM! Miza? O piață de 4 miliarde euro! OUG  a fost pe lista suplimentară! Manevra vine după ce PSD încercase să impună un șef și Iohannis s-a opus! Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, o ordonanță de urgență prin care îl elimină pe președintele Iohannis din procedura de numire a președintelui Autorității de Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituția care supraveghează o piață de aproape 4 miliarde de euro.

Procedura de numire a șefului ANCOM prevedea, până în prezent, ca Guvernul să facă o nominalizare pe care să o transmită președintelui Klaus Iohannis, care aprobă această numire, Parlamentul având doar rolul de a aproba raportul anual al autorității. Procedura vizează inclusiv numirea vicepreședintelui ANCOM, iar potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, după publicarea ordonanței, Guvernul va trimite Parlamentului propunerea pentru șefia ANCOM.

”Pe ordinea de zi suplimentară a fost o ordonanță de urgență de modificare a legii de funcționare a Autorității Naționale în Telecomunicații ANCOM. Este vorba de o Ordonanță de urgență care modifică modalitatea de numire a președintelui și vicepreședinților acestei instituții, în speță, președintele și vicepreședinții vor fi numiți tot la propunerea Guvernului – cum se întâmplă acum – dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majorității senatorilor și deputaților prezenți. Vă reamintesc că ANCOM este o instituție care funcționează în subordinea Parlamentului României”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează Profit.ro.

Astfel, numirea președintelui și a vicepreședinților ANCOM se va face pe baza propunerii Guvernului de către cele două camere ale Parlamentului reunite în ședință comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți. Alina Petrescu nu a dorit să precizeze dacă Guvernul a transmis vreo propunere președintelui Iohannis privind conducerea ANCOM. Surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că ministrul Comunicațiilor a făcut de mai mult timp o serie de propuneri pentru conducerea ANCOM pe care le-a înaintat premierului Grindeanu.

Plecarea fostului președinte ANCOM Cătălin Marinescu de la șefia Autorității de Reglementare în Comunicații (ANCOM) poate aduce un vid de putere dacă procesul de numire a succesorului întârzie, deoarce instituția nu are niciun vicepreședinte, cu toate că organigrama numără două posturi. Ultimul vicepreședinte al autorității a fost Alexandrina Dospinescu (fostă Hîrțan).

“Ultima zi de lucru a lui Marinescu la ANCOM va fi 24 aprilie. Dacă până la acea dată nu este numit succesorul, atunci la conducerea instituției va fi un vid de putere, deoarece ANCOM nu are niciun vicepreședinte, cu toate că organigrama prevede două posturi, rămase neocupate până acum. Cine semnează actele zilnice ale instituției? În fiecare zi, președintele semnează zeci sau chiar sute de acte legate de activitatea operatorilor telecom și poștali. Fără semnături, activitatea acestora va fi afectată”, au declarat, anterior pentru Profit.ro surse avizate.

Potrivit acestora, PSD trebuia să găsească rapid un successor pentru Marinescu și să-l convingă și pe președintele Klaus Iohannis, care semna numirea viitorului șef al ANCOM.

“PSD a mai încercat în toamna anului 2015 să-l pună la conducerea ANCOM pe Alexandru Petrescu, atunci șeful Poștei Române, dar Iohannis a respins propunerea și Marinescu a rămas în continuare la conducerea instituției. Problema acum este că Marinescu chiar pleacă și cineva trebuie să preia conducerea”, au mai spus sursele.

Președintele instituției, Cătălin Marinescu, și-a înaintat demisia în urmă cu o lună pentru a ocupa o funcție într-o organizație internațională.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Iub, te-am regulat cum trebuie?” / Dragnea, încornorat ca ultimul gușfarete

2 Zvon...

3 O dobitoacă

4 AUDIO Profesorul Cordoș, înregistrat când înapoiază mita după trei luni de la decesul pacientului

5 „Vrem 1,5 milioane euro sau publicăm pozele“