EXPLOZIV! Un ministru israelian îl ceartă pe președintele României la Antena 3! Fraților, Dragnea ne-a transformat în colonia Israelului?

EXPLOZIV! Un ministru israelian îl ceartă pe președintele României la Antena 3! Fraților, Dragnea ne-a transformat în colonia Israelului?

Momente halucinante la Antena 3, joi noapte! Un ministru israelian l-a certat pe președintele României la Antena 3! Fraților, Dragnea ne-a transformat în colonia Israelului? Ce-o să citiți mai jos pare ireal, dar s-a întâmplat! Cine credeți că este primul om cu care s-a întâlnit ăla din Israel când a ajuns în România? În că de miercuri după-amiaza? Cu Dragnea, bineînțeles! De-abia după aceea s-a întâlnit cu celălalt premier, joi dimineață...

Ministrul Turismului din Israel, Yariv Levin, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 în care și-a declarat aprecierea pe care o are pentru poziția Guvernului Dăncilă în privința mutării ambasadei la Ierusalim.

 "Apreciem foarte mult pozițiile premierului și Guvernului român cu privire la Israel, mai ales în cazul ultimelor voturi din Organizația Națiunilor Unite și în cazul punctelor de vedere pe care România le-a avut în Uniunea Europeană cu privire la procesul de luare a unei decizii de mutare a ambadadelor la Ierusalim. Suntem foarte recunoscători pentru aceste puncte de vedere. Cred că mutarea Ambasadei la Ierusalim este în interesul fiecărui român și nu numai a Israelului. Fiecare țară are dreptul să decidă unde îi este capitala", a spus Yariv Levin.

Întrebat dacă Israelul nu a fost ofensat de poziția publică a președintelui Klaus Iohannis, Yariv Levin a răspuns:

 "Trebuie să spun foarte sincer că suntem foarte ofensați de situația în care unele state spun că nu ne recunosc dreptul de a ne stabili capitala în orașul cu care avem conexiuni istorice de 3.000 de ani și către care fiecare evreu din lume se roagă de mii de ani. Normal că este foarte ofensator, pune obstacole în calea acestui lucru. Este ceva normal! Cred că până la urmă, având în vedere că nu este numai în interesul Israelului, ci și al românilor, sper că vom vedea această problemă de-o parte de problemele interne."

Yariv Levin a subliniat că poziția președintelui Iohannis nu poate fi explicată prin faptul că îi este teamă pentru siguranța cetățenilor români.

"Acest argument este complet inacceptabil. Dacă SUA au făcut-o, atunci totul este sigur! SUA nu riscă siguranța cetățenilor și au făcut-o! După SUA și Ambasada Guatemalei s-a mutat în Ierusalim, săptămâna viitoare se va muta cea a Paraguayului. Este doar o chestiune de timp că multe state vor urma același curs. Eu cred că dacă vreți să susțineți evreii eu cred că trebuie să o faceți printre primii, nu printre ultimii", a adăugat ministrul.







Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina