EXPLOZIV! Unde a ajuns dosarul în care Niculae era acuzat că a mituit-o pe Bica prin Dragnea! Procurorul e din Tulcea, locul unde-și ține PSD reuniunile de taină!

EXPLOZIV! Unde a ajuns dosarul în care Niculae era acuzat că a mituit-o pe Bica prin Dragnea! Procurorul e din Tulcea, locul unde-și ține PSD reuniunile de taină!

EXPLOZIV! Unde a ajuns dosarul în care Niculae era acuzat că a mituit-o pe Bica prin Dragnea! Procurorul e din Tulcea, locul unde-și ține PSD reuniunile de taină! Dosarul în care omul de afaceri Ioan Niculae era acuzat că i-ar fi dat mită 3,5 milioane de euro fostei şefe DIICOT, Alina Bica, prin intermediul lui Liviu Dragnea, ca să închidă sau să tergiverseze dosarul Romgaz, a fost lăsat nesoluţionat de DNA şi, între timp, a fost declinat la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general, fiind de competenţa acestui parchet să ancheteze magistraţi, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare.

Situaţia este foarte tulbure întrucât în dosar s-a dat clasare de către DNA încă din iulie 2017, însă în ordonanţa procurorului de caz, Gheorghe Popovici, nu se face referire sub nicio formă la fapta respectivă. Prin urmare, DNA a apreciat că episodul Niculae-Dragnea-Bica nu a fost investigat şi a sesizat acest lucru SIIJ, singura care poate redeschide ancheta în acest moment, au explicat aceleaşi surse pentru  G4Media.ro .

Istoria tulbure a acestui dosar:

Octombrie 2014: Potrivit unei ordonanţe de disjungere din dosarul ANRP, publicate de Robert Turcescu pe blogul personal, pe vremea când încă era jurnalist, DNA se sesizase din oficiu în legătură cu faptul că, în 2013, omul de afaceri din Teleorman, Ioan Niculae, i-ar fi dat mită 3,5 milioane de euro şefei DIICOT de atunci, Alina Bica, ca să închidă sau să tergiverseze până la intervenirea prescripţiei dosarul Romgaz.

În dosarul Romgaz, cu un prejudiciu de 60 de milioane de dolari, Ioan Niculae era investigat pentru că ar fi primit gaze ieftine din producţia internă în detrimentul populaţiei care ar fi primit gaze scumpe importate din Rusia.

Potrivit ordonanţei DNA, Niculaie i-ar fi dat banii Alinei Bica prin intermediul lui Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier şi ministru al Dezvoltării în Guvernul Ponta, considerat un apropiat al Alinei Bica. În plus, Niculae şi Dragnea i-ar fi promis Alinei Bica că o ajută să ajungă procuror general al României.

Potrivit aceluiaşi document, Bica ar fi intervenit la nivelul procurorului de caz din dosarul Romgaz, Gheorghe Şpaiuc, care ar fi solicitat „date privind utilizatorul unui anumit număr telefonic pe care îl folosea Dragnea Nicolae Liviu”.

2014 – 2015: DNA a reuşit să o aresteze pe şefa DIICOT, Alina Bica, pentru alte infracţiuni de corupţie şi a trimis-o în judecată în două dosare denumite generic ANRP 1 şi 2.

Anul trecut, Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare în ANRP 2, iar în ANRP 1 a fost achitată, însă sentinţa nu este definitivă.

Potrivit surselor G4Media.ro, restul faptelor privitoare la Alina Bica ar fi fost conexate de procurorul de caz de la DNA, Gheorghe Popovici, la dosarul mamă ANRP, nr. 680/P/2014. Popovici era chiar şeful Secţiei 1 din DNA de Combatere a corupţiei.

13 iulie 2017: procurorul de caz Gheorghe Popovici dă clasare în dosarul nr. 680/P/2014, potrivit unor surse judiciare.

„Este o clasare pe 6 puncte, la diferite sesizări, însă nu se face nicio referire la episodul Niculae-Dragnea-Bica. În mod normal, procurorul de caz trebuia să facă vorbire despre această presupusă faptă şi să arate de ce a dispus clasarea. Aceasta arată că nu s-a făcut o anchetă efectivă cu privire la acest episod şi că a rămas nesoluţionat”, au explicat pentru G4media surse judiciare.

18 decembrie 2018: De altfel, procurorul de caz Gheorghe Popovici a comunicat Biroului de presă al DNA că dosarul „este în lucru”, potrivit unor surse judiciare. Aceasta după ce G4media a întrebat DNA ce soluţie a dispus în dosarul Niculae-Dragnea-Bica.

februarie 2019: procurorul Gheorghe Popovici a fost revocat din DNA, la solicitarea actualului şef interimar Nistor Călin, pentru mai multe nereguli descoperite în anchetele sale.

martie 2019: G4media revine cu o solicitare de presă cu privire la soluţia din dosarul Niculae-Dragnea-Bica şi, de această dată, DNA răspunde următoarele:

„Persoanele la care faceți referire (Ioan Niculae, Alina Bica, Liviu Dragnea -n.r.) nu au avut calitate de suspect sau inculpat în legătură cu aspectele ce reies din conținutul înscrisului (ordonanţa publicată de turcescu.ro – n.r.), iar față de acele aspecte descrise nu s-a pronunțat vreo soluție de către procurorii DNA.

Menționăm că, în acest moment, nu s-a identificat vreo cauză în lucru referitoare la aceste aspecte”, a arătat DNA.

Surse judiciare au explicat  G4Media.ro că dosarul nr 680/P/2014 care a fost închis în iulie 2017 de procurorul Popovici şi care ar conţine şi episodul Niculae-Dragnea-Bica, lăsat neanchetat, nesoluţionat şi dat uitării, a fost preluat între timp de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general, după modificarea legii care prevede că toate cazurile cu magistraţi sunt de competenţa acestei secţii.

Aceleaşi surse au explicat că, în martie, DNA a trimis o adresă SIIJ în care le-a explicat procurorilor de acolo că episodul Niculae-Dragnea-Bica nu a fost soluţionat în realitate, deşi este inclus în dosarul clasat în 2017.

1 aprilie 2019: Cu toate acestea, SIIJ a comunicat G4media următoarele, ca o glumă bună, chiar pe 1 aprilie:

„Pe rolul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție nu a fost identificată o cauză penală cu numele indicate de dumneavoastră”, se arată în răspunsul SIIJ la solicitarea G4media.

Concluzie. Prin urmare, singura şansă ca episodul Niculae-Dragnea-Bica, neanchetat vreodată, lăsat nesoluţionat şi dat uitării, să fie investigat ar fi ca SIIJ să demareze o anchetă, au explicat aceleaşi surse judiciare pentru G4media.

Ce spune fostul procuror DNA Gheorghe Popovici, acum anchetator la Parchetul din Tulcea.

„Nu pot să dau niciun fel de relaţii. Nu mai lucrez la DNA. Întrebaţi acolo”, a fost răspunsul procurorului Gheorghe Popovici, fiind chestionat telefonic în legătură cu misterul nesoluţionării episodului Niculae-Dragnea-Bica.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Medic pediatru din Timișoara prins sub un pod în compania unui adolescent de 16 ani. Băiatul avea șlițul desfăcut

4 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

5 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA