EXPLOZIV Guy Verhofstadt: UE trebuie să o susțină pe Kovesi și să-i dea peste bot lui Dragnea! Să suspende fondurile europene în țările care nu respectă regulile

EXPLOZIV Guy Verhofstadt: UE trebuie să o susțină pe Kovesi și să-i dea peste bot lui Dragnea! Să suspende fondurile europene în țările care nu respectă regulile

Guy Verhofstadt: UE trebuie să o susțină pe Kovesi și să-i dea peste bot lui Dragnea! Să suspende fondurile europene în țările care nu respectă regulile. Guy Verhofstadt, lider al ALDE european, scrie că Uniunea Europeană trebuie să o susțină pe Laura Codruța Kovesi în cursa pentru șefia Parchetului European și îl acuză pe Liviu Dragnea că i-a înscenat un dosar cu acuzații false.

 Într-un articol publicat pe platforma Project Syndicate , liderul grupului ALDE din Parlamentul European scrie că ”Dragnea face totul pentru a o discredita pe Kovesi” și că răspunsul celorlalte state UE, dar și al Consiliului, ar trebui să fie susținerea fostei șefe DNA în cursa pentru șefia no-creatului Parchet European.

Verhofstadt, aflat în campanie electorală pentru un nou mandat de membru al Parlamentului European, cere instituțiilor europene să modifice legislația astfel încât să condiționeze fondurile UE de respectarea regulilor.

”Consiliul European și Parlamentul trebuie să adopte legislație care să permită suspendarea subvențiilor în cazul statelor ale căror guverne nu respectă regulile și standardele UE. Guvernele care subminează sistematic statul de drept și presa liberă nu ar trebui să beneficieze de pe urma fondurilor de coeziune”, a scris liderul ALDE.

Guy Verhofstadt a criticat dur în ultimele luni partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu și a cerut excluderea acestuia din familia europeană ALDE.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante