EXPLOZIV/Apartamentele de LUX ale CLANULUI Ponta/Sârbu, CUMPĂRATE de la un OFFSHORE din Panama!

EXPLOZIV/Apartamentele de LUX ale CLANULUI Ponta/Sârbu, CUMPĂRATE de la un OFFSHORE din Panama!

La momentul cununiei civile dintre Țoapa cu Zurgălăi şi Penalul Național, consumată în Republica Populară Chineză, în anul 2007, Țoapa avea un apartament de lux, de 292 mp într-o zonă de top a Bucureştiului, pe strada Popa Savu, în zona Charles de Gaulle. Penalul îşi pierduse apartamentul în urma divorţului. Însă porumbeii nu s-au mutat în căsoiul de 300 de mp. Au ,,cumpărat'' un alt apartament, de 167 mp într-un complex rezidenţial deţinut de un, ce să vezi, offsore panamez! 

Apartamentul a fost trecut în acte tot pe numele Țoapei. Care, de ochii lumii, şi-a luat un credit la Banca Transilvania. Pentru a ,,plăti'' acest apartament. În paralel cu creditul însă, a încheiat şi un contract de închiriere pentru căsoiul de 300 mp, care, ce să vezi, acoperea taman valoarea ratei pe care trebuia să o achite lunar la bancă. Asta până în 2011 când a vândut căsoiul de 292 mp cu 350.000 de euro. În plină criză. Unei anume Maria Savin, ,,mama celui care a dat de fapt banii'' aşa cum a declarat chiar Țoapa. Nici cine este acest Savin nu se ştie.

Ilie Sârbu a scris în declarația de avere pe 2015 că în 6 aprilie, cu doar puțin timp înainte ca ginerele penal să fie chemat la DNA, a schimbat cu fiica sa Daciana și ginerele penal un apartament, din cele deținute de Cuibul de Năpârci în complexul rezidențial al lui Dumitru Nicolae NIRO. Năpârca bătrână Sârbu scrie că a dat năpârcilor tinere apartamentul său de 175 de metri pătrați și a primit la schimb de la ei un apartament de 119 metri pătrați și două locuri de parcare.

Numai că nici în declarațiile de avere ale lui Victor Ponta și nici în cele ale Dacianei Sârbu nu apare vreun apartament de 119 metri pătrați. Ponta are un apartament de 94 de metri pătrați cumpărat în 2012 împreună cu soția, iar Daciana Sârbu are un apartament de 167 de metri pătrați cumpărat în 2007. 

Deci,  de unde a apărut apartamentul de 119 metri pătrați cu cele două locuri de parcare pe care l-a primit Ilie Sârbu, conform propriei declarații de avere? Și câte apartamente dețin în realitate cele două familii în Complexul Central Residential Park, din Sectorul 2, având în vedere că tot Ilie Sârbu declară, sub semnătură, că a încheiat cu dezvoltatorul imobiliar un contract pentru 170 000 de euro în 2013, deși apartamentul său era cumpărat în 2009?

NIRO+Ponta+Microsoft, apartamente şi arabi

În afacerea Microsoft apare firma offshore Running Total Group Ltd, controlata de omul de afaceri Nicolae Dumitru (NIRO) care a intermediat o spaga de 7,5 milioane de dolari. Conform datelor de la registrul comertului, Running Total Group Ltd inregistrata cu sediul in Insulele Virgine Britanice a intrat ca asociat in firma Central Residential Park SA pe 07.08.2006 cu 15%. Offshore-ul controlat de Dumitru Niro achizitionase pachetul de actiuni detinut de Meneldil Associated SA, un alt off-shore inregistrat in Insulele Virgine Britanice, controlat de omul de afaceri Khalil Abi Chahine, care apare si el in documentele trimise de procurori Parlamentului, ca fiind intermediarul unei spagi de 1,25 milioane de dolari in afacerea Microsoft. Ambele companii offshore aveau aceeasi adresa.
Victor Ponta a fost alaturi de Khalil Abi Chahine unul dintre asociatii fondatori ai Fotbal Club Progresul Bucuresti SA. Conform datelor de la Registrul Comertului pe 11.06.2004, Victor Ponta si Khalil Abi Chaine s-au numarat printre asociatii fondatori ai Fotbal Club Progresul Bucuresti SA cu cate 1% alaturi de alte nume din fotbalul romanesc: Gino Iorgulescu (cu 91% din actiuni), Cosmin Olaroiu, Gheorghe Popescu dar si de Bartolomeu Finis, Bogdan Niculescu Duvaz si Vladimir Soare de la SRI. Poate ca unii isi aduc aminte intalnirile de taina cu Ponta si Dragnea pentru punerea lui Iorgulescu presedinte la Liga Profesionista de Fotbal.

Meneldil Associates SA intrase in actionariatul Central Residential Park SA cu cateva luni inainte pe 02.03.2006. Ceilalti asociati la vremea respectiva erau Niro ’95 Impex SA detinuta de Dumitru Nicolae cu 79,9% din actiuni si Volschi Clitemnestra cu 0,002%, fost consilier local in Primaria Sectorului 2 si administrator al Niro Investment Group SA dar si al companiei unde detinea un pachet de actiuni.

Pe 04.02.2008, offshore-ul, care ar fi intermediat cea mai mare mita in afacerea Microsoft, se retrage total din Central Residential Park SA unde actionar majoritar ramane Niro Investment SA cu 99,9% din actiuni.

Central Residential Park SA este o firma controlata de omul de afaceri Dumitru Nicolae zis Niro fiind cunoscuta pentru construirea complexului rezidential cu acelasi nume din spatele Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) si din apropierea Circului.

Conform declaratiilor de avere, familia Ponta detine in acest complex rezidential 3 apartamente.
Conform declaratiei de avere a Dacianei Sarbu din 2007 – europarlamentar al Romaniei din partea PSD – aceasta isi cumparase cu 770.000 lei un apartartament de 167 mp pe strada Dinu Vintila nr. 6B, bloc 1, etaj 2 (Central Residential Park este situat pe aceasta strada la acest numar) prin credit ipotecar pe 30 de ani.

Conform declaratiei de avere a lui Ilie Sarbu din 2010 – vicepresedinte al Senatului Romaniei din partea PSD- acesta isi cumparase in 2009 un apartament de 176 de metri patrati in Central Residential Park. Conform aceleiasi declaratii de avere, Ilie Sarbu avea o datorie de 901.323 lei catre Central Residential Park SA firma detinuta de Dumitru Nicolae cel despre care martorul procurorilor DNA sustine ca ar fi intermediat o spaga de 7,5 milioane dolari prin intermediul firmei offshore Running Total Grup Ltd.

Conform declaratiei de avere a lui Victor Ponta din 2012, cu două luni înainte de a fi nominalizat șef al Guvernului, Victor Ponta a achiziționat încă un apartament de lux în același cartier. Achiziția nu s-a făcut direct, de la dezvoltatorul cartierului, ci după ce apartamentul mai întâi a fost trecut prin firma “G&F Real Estate and Constructions SRL”, conform datelor de la ANCPI și de la Arhiva Garanțiilor Mobiliare.

“G&F” este o firmă cu acționariat obscur, fiind deținută din momentul înființării (în 2006), până cu 9 luni înainte de trecerea aparatamentului în proprietatea președintelui PSD, de un offshore cu acționariat “total opac” din Panama, numit “Sthemko Holding INC”. În vara lui 2011, acțiunile deținute de offshore-ul “Sthemko” în cadrul “G&F” au fost cedate unuia dintre directorii offshore-ului Panamez, un cetățean grec la fel de obscur, pe nume Giorgios Chatzigiannis, ale cărui referințe identificabile sunt doar că e reprezentantul “la vedere” al mai multor offshore-uri din paradisul fiscal Republica Panama.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa