EXPLOZIV/Băse: Mihalache în Marea Britanie? Râd curcile de noi! Poate în Africa...

EXPLOZIV/Băse: Mihalache în Marea Britanie? Râd curcile de noi! Poate în Africa...

După controversele apărute în urma aprobării lui Dan Mihalache în funcția de ambasador al România în Regatul Unit al Marii Britanii, de către președintele Iohannis, Traian Băsescu spune că numirea șefului cancelariei prezidențial este o mare eroare diplomatică și încurajează, ironic, trimiterea lui Mihalache, în aceeași funcție, în Africa.

Redăm în totalitate postarea fostului președinte al României, Traian Băsescu:

”Dan Mihalache, poate în Africa?

Numirea lui Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României in Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este o mare eroare.

O argumentare a afirmaţiei ar fi şi prea complicată şi nici n-ar putea fi completă din cauza complexului de interese pe care România le are în relaţia cu Londra. Această relaţie complexă poate fi ţinută la un nivel consistent numai cu un diplomat profesionist, experimentat şi bun cunoscător al intereselor reciproce ale celor două ţări.

Numirea politrucului Dan Mihalache în funcţia de ambasador al României la Londra este o mare eroare diplomatică.

Dacă tot trebuie să fie ambasador, poate încercăm cu Mihalache undeva prin Africa?”

Dan Mihalache este un personaj extrem de controversat şi contestat de opinia publică. 

Numirea lui în fruntea Cancelariei a fost aspru criticată, atât de presă, cât şi de oameni politici. Dan Mihalache a fost, printre altele, deputat PSD şi consilier al fostului premier Adrian Năstase.

Cea mai recentă controversă se leagă de numirea lui Mihalache în postul de ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii. Mai multe voci critice s-au arătat împotriva unei numiri de acest fel. Nici simpatizanţii preşedintelui nu au fost mai diplomaţi legaţi de acest subiect, mulţi dintre ei afirmând că fostul şef al Cancelariei putea să doarmă, la fel de bine, şi în România. Klaus Iohannis a fost criticat pentru că în loc să îl elibereze din funcţie pe Mihalache, cunoscut drept omul care deţine sforile la Cotroceni, i-a oferit un loc călduţ în Marea Britanie.





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...