EXPLOZIV/Băse nu mai plătește cu cardul de frica SRI! Nu vreau să fiu o GÂZĂ în pahar!

EXPLOZIV/Băse nu mai plătește cu cardul de frica SRI! Nu vreau să fiu o GÂZĂ în pahar!

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, miercuri seara, în cadrul emisiunii „Nașul”, despre decizia CCR în cazul SRI, context în care a afirmat că el nu mai plătește cu cardul pentru că nu vrea să se știe unde a fost și ce a mâncat.

„În momentul de față, singurii care au dotarea tehnică necesară să facă ascultare la nivel mare este SRI-ul. Aici trebuie să avem mare grijă. Știm ce grozavii poate genera un stat în care instituțiile de forță vor să știe ce e în casa fiecăruia. Eu scot bani de pe card pentru că nu vreau să se știe unde am fost și ce am mâncat. În ce mă privește, vreau să am sentimentul că nu sunt ca o gâză într-un pahar”, a spus Băsescu.

„Știu cum am lăsat statul. Potențialul statului e uriaș în raport cu cetățeanul. Dacă nu intevine acel echilibru, pe de o parte politicul, pe de o parte respectarea drepturilor omului, în mod categoric am o strângere de inimă uitându-mă cum stau șefii de partide îngrijorați, gata să spună „Să trăiți!” și la un caporal, cum Parlamentul este pur si simplu decimat. Riscăm ca alegerile să fie irelevante și România a mai avut astfel de situatii. Având în vedere experiența celor din CCR, cred că se gândesc la același lucru. Nu vreau ca peste 5 ani să ne trezim într-un stat în care să conteze doar ce decid instituțiile de forță”, a mai declarat fostul președinte. 

Deși recunoaște că nu gândea în acest fel când era președinte, Băsescu precizează că acum vorbește mai liber.

"Bineînţeles că vorbesc mai liber acum, că în ce vorbesc e adunată şi experienţa a 10 ani de şef al statului, dar dacă pot prefigura o îngrijorare, nu e plecată din faptul că s-au făcut lucruri ilegale în timpul mandatului meu, ci pentru că ştiu potenţialul instituţiilor statului. E uriaş în raport cu cetăţeanul, şi stiu că dacă nu intervine acel echilibru pe care să îl ţină politicul, respectarea dreptului omului, sau dreptul la proces corect, dreptul la nu a fi acuzat până nu te acuză un judecător, presa ţine mai greu echilibrul, nu e ea echilibrată financiar", a spus acesta.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

5 Așa arată decăderea unei dive...