EXPLOZIV/Becali, ȘANTAJAT de Popoviciu? DNA îi face DOSAR pentru mărturie mincinoasă!

EXPLOZIV/Becali, ȘANTAJAT de Popoviciu? DNA îi face DOSAR pentru mărturie mincinoasă!

Becali s-a făcut mic și riscă o incriminare a procurorilor DNA pentru mărturie mincinoasă după ce, brusc, a început să spună că denunțul său la adresa mogulului imobiliar Puiu Popoviciu a fost o invenție bazată pe bârfe. Cu ce l-o fi șantajat Popoviciu, căruia Becali, la dat denunțului, îi declarase război total și ură veșnică? Să nu mai vorbim că a fost nevoie de mandat ca Becali să ajungă în fața instanței...

George Becali a ajuns luni în faţa instanţei, în calitate de martor-denunţător, în dosarul în care este anchetat Puiu Popoviciu. Afaceristul este cercetat de procurori după ce ar fi intrat în posesia a 224 de hectare de teren pe care a fost ridicat complexul de magazine şi apartamente din Băneasa, iar mărturia lui Becali este esenţială în dosar. 

În sala de judecată au avut loc scene traficomice. Patriarhia a trimis biblii pentru ca Becali să aibă garanţia că jură pe "Biblia ortodoxă". Potrivit Antena 3, după începerea şedinţei, procurorul DNA nu a mai găsit denunţul făcut de latifundiarul din Pipera, drept pentru care şedinţa a fost suspendată, timp în care cineva trebuie să meargă să caute în arhivă documentele. 

Când i-a venit rândul să vorbească în faţa judecătorului, Becali a surprins pe toată lumea afirmând că denunţul său, pe baza căruia a fost construit dosarul, era bazat pe bârfe. Acesta a declarat că NU îşi mai susţine denunţul la adresa lui Puiu Popoviciu şi a celorlalţi inculpaţi din dosar, pe motiv că informaţiile pe care le-a dat procurorilor erau bazate pe... bârfă. Patronul Stelei şi-a cerut scuze procurorului DNA, însă s-ar părea că nu va scăpa atât de uşor. Reprezentantul DNA a anunţat că Gigi Becali va fi cercetat pentru mărturie mincinoasă.

Becali a explicat ca denuntul a fost semnat de el, la cererea unei persoane, Gabriel Bondoiu, care i s-a plans de faptul ca urma sa-i fie demolata locuinta amplasata pe terenul din Baneasa.

"Nu mai mentin declaratia pentru ca e mult de atunci. Acea declaratie am dat-o la rugamintea lui Gabriel Bondoiu. A venit la mine de mai multe ori, pentru ca spunea ca semnatura si cuvantul meu au mai multa putere. Va dau cuvantul meu de onoare in fata lui Dumnezeu si a dumneavoastra, ca judecator de curte de apel, ca habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat. Nu stiu nimic care sa ii incrimineze pe acesti oameni. Ce a fost atunci la prima declaratie sunt cateva fraze pe care nu le mai tin minte. Erau mai mult la nivel de barfa. Nu am probe care sa sustina ce scriam acolo. Doamna procuror, v-ati facut niste ganduri sa va ajut in ancheta, dar acesta este adevarul", a spus Becali in sala de judecata.

In replica, procurorul de sedinta a aratat ca plangerea depusa de Becali a reprezentat un suport in ancheta si l-a intrebat in mai multe randuri de ce nu isi mai sustine declaratia data la parchet.

"Va jur ca nu am probe. Nu stiu nimic si de aceea nu o mai sustin. Plangerea era bazata pe barfa. Bondoiu a venit la mine si s-a plans ca locuinta lui va fi demolata de pe acel teren. Mi-a dat declaratia si eu am semnat. Nu stiu al cui era terenul, doar ca era administrat de Academia Agricola. Eu credeam atunci ca profesorul Alecu si Puiu Popoviciu erau in cardasie, dar m-am inselat. Am facut atunci o oferta pentru o parte din terenul din Baneasa. Doamna procuror, sa ma iertati ca nu ati obtinut ceva. Vreti sa mint? Asta este adevarul. Am scris niste barfe atunci. Nu pot sa declar ce vrea procurorul. Nu pot sa inventez ca sa faca oamenii puscarie", a declarat Becali.

La finalul sedintei de judecata, procurorul a anuntat ca DNA se autosesizeaza in cazul lui George Becali pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa.

***

Puiu Popoviciu a fost trimis în judecată în decembrie 2012, pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, precum și pentru dare de mită.

În același dosar, au mai fost trimiși în judecată fostul șef al DGIPI Cornel Șerban, Ioan Niculae Alecu - rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, Mihai Ion Florin Luican - fost prefect al municipiului București, Gabriel Toader - secretar Prefectura București, Ioan Todiraș - viceprimar al Primăriei Sectorului 1 București, Lizeta Minea - secretar Primărie Sector 1 și membru a subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei Sectorului 1 București, Gheorghe Petrulian, Ștefan Diaconescu - secretar științific și rector în cadrul USAMV București, Petru Pitcovici - șef Divizie Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție din MAI și Andrei Mihai Bejinaru.

Potrivit DNA, în perioada 2000 - 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.

Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit parte civilă în numele statului român, solicitând revenirea terenului în suprafață de 224 ha în proprietatea publică a statului.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 Așa o fi?

4 Ea este cea mai bună „influenceră” din România...

5 Citiți și voi câtă brânză a cumpărat BNR