EXPLOZIV/Camorra se pregăteşte să aducă în România sute de mii de tone de deşeuri periculoase! Politicieni ROMÂNI, IMPLICAȚI!

EXPLOZIV/Camorra se pregăteşte să aducă în România sute de mii de tone de deşeuri periculoase! Politicieni ROMÂNI, IMPLICAȚI!

Sute de tone de deseşuri periculoase din Italia vor fi aduse în România într-o mega afacere în care apare numele mafiei italiene Camorra. Scandalul a izbucnit zilele trecute după ce a fost mediatizat de Gazeta Românească  din Italia şi Flux24 .

Iniţial Guvernul Cioloş a dezminţit informaţia, iar Agenţia de Mediu a anunţat controale. La scurt timp Cioloş l-a demis pe şeful Agenţiei de Mediu fără nici o explicaţie publică.

Între timp, Gazeta Românească precizează că în Italia ar fi avut loc o licitaţie deci afacerea este în curs de derulare.

Datele afacerii sunt explozive şi mai mulţi lideri politici din România par a avea legătura cu ea. Flux 24 anunță că va reveni cu noi detalii explozive în zilele următoare.

Regiunea Campania a încheiat o licitaţie pentru exportul a mai multor sute de mii de tone de deşeuri de la Napoli şi alte zone din Campania, puse sub sechestru în urmă cu mai mult de zece ani.

Există şi un scandal în Parlamentul de la Roma, unde a avut loc interpelare a senatorilor M5S (Movimento 5 Stelle) în care se vorbea despre cererea unui armator român referitoare la folosirea portului Pozzuoli pentru transportul deşeurilor în România. Interpelarea se află pe site-ul Senatului italian.

Edizione Caserta , o publicaţie din zona unde sunt stocate gunoaiele, a scris: "Eco Sud, firmă cu sediul la Bucureşti, gestionează în prezent patru situri de tratare a deşeurilor în România şi s-a declarat disponibilă să primească gunoaiele din Campania perntru a le trata în gropile de gunoi din Bucureşti, Craiova, Mavrodin şi Giurgiu."

Mavrodin este în judeţul Teleorman şi aparţine Eco Sud, un proiect realizat de Consiliul Judeţean pe bani europen.

Una dintre gropile de gunoi ale grupului Eco Sud, cea din Craiova, a fost controlată prin intermediul unei societăţi luxemburgheze, de regele gunoaielor romane, Manlio Cerroni, şi a făcut obiectul unei anchete judiciare.

Potrivit unor surse din România, în spatele Eco Sud ar fi şi Ninel Caval legat de fraţii Pileri, implicaţi în urmă cu câţiva ani într-o anchetă judiciară fiind asociaţi ai lui Massimo Ciancimino, mai scrie Il Mattino. Massimo Ciancimino este fiul fostului primar dinPalermo, "don" Vito Ciancimino, personaj legat de clanul corleonezilor din Cosa Nostra.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa