EXPLOZIV/Ce MEDIE a avut FIUL ministrului EDUCAȚIEI la EVALUARE! A mai făcut și CONTESTAȚIE!

EXPLOZIV/Ce MEDIE a avut FIUL ministrului EDUCAȚIEI la EVALUARE! A mai făcut și CONTESTAȚIE!

Fiul ministrului Educatiei a absolvit anul acesta clasa a VIII-a si a sustinut saptamana trecuta examenele Evaluarii Nationale, dupa cum a declarat ministrul Sorin Cimpeanu. Rezultatele finale ale examenelor arata ca baiatul ministrului a obtinut nota 7.90 la examenul de Limba si literatura romana si nota 7.25 la examenul de Matematica - unde a depus contestatie, dar nota finala a ramas neschimbata. Astfel, Radu Cimpeanu a incheiat Evaluarea Nationala cu o medie de 7.57.

Baiatul ministrului Educatiei a contestat nota de 7.25 obtinuta la examenul de Matematica. La contestatii, profesorii l-au notat cu 7.35; diferenta dintre cele doua note a fost prea mica pentru a aduce o modificare, astfel ca nota finala de la Matematica este de 7.25, potrivit datelor de pe edu.ro.

Precizam ca metodologia prevede ca "pentru lucrarile care au primit initial o nota finala mai mica decat 9,50, nota definitiva a lucrarii este cea acordata de comisia de contestatii, daca intre nota initiala si nota obtinuta la reevaluare este o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica de 0,50 puncte, nota definitiva a lucrarii este nota initiala".

Cum in cazul lui Radu Cimpeanu diferenta dintre note a fost de 0,1 punct, nota definitiva a ramas nota initiala: 7.25.

Fiul ministrului Educatiei a absolvit cursurile gimnaziale la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" din Bucuresti, cu a 10-a medie pe scoala. Potrivit ierarhiei mediilor de la Evaluare Nationala 2015 obtinute de elevii Liceului Teoretic "Nicolae Iorga", cea mai mare medie de la aceasta scoala a fost 9.05.

Amintim ca inainte de inceperea examenelor de Evaluare Nationala 2015, ministrul Sorin Cimpeanu a declarat intr-un interviu pentru TVR ca fiul sau este in clasa a VIII-a si "se pregateste, ca orice elev de clasa a VIII-a", de examene.

Vineri, 26 iunie 2015, dupa terminarea examenelor de Evaluare Nationala, ministrul Educatiei a afirmat la Realitatea: "au fost zece seturi de subiecte. Am preferat sa nu ma implic in procedura de elaborare a subiectelor, pentru ca as fi fost in stare de incompatabilitate, avandu-l pe baiatul meu, Radu, in clasa a opta. Insa, in procedura de elaborare a subiectelor si de extragere a celor de bacalaureat ma voi implica nemijlocit. Voi asista la extragerea subiectelor si voi cere membrilor comisiei sa le rezolve, sa aplice baremul pentru a ne convinge ca nu vor exista aspecte privind interpretarea rezolvarii corecte a subiectelor".


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă