EXPLOZIV/CNADNR= CORUPȚIE, NEPOTISM, MIZERIE

EXPLOZIV/CNADNR= CORUPȚIE, NEPOTISM, MIZERIE

Doi directori din Compania Națională de Autostrăzi sunt cercetați disciplinar în vederea concedierii după ce au dezvăluit în două emisiuni televizate corupția, nepotismul și averile uriașe ale celor din interiorul instituției. O simplă lecturare a declarațiilor de avere ale șefilor CNADNR arată că, de exemplu, Victor Raul Mag, directorul pentru implementare proiecte autostrăzi și drumuri expres, are soția angajată la o companie care obține constant contracte de proiectare și consultanță de la CNADNR, dezvăluie BN24.ro

Conform declarației de avere a lui Victor Raul Mag, postată pe site-ul instituției, soția sa, Mariana, este angajat al firmei Hyder Consulting LTD, de unde câștigă peste 50 000 de lei anual. Tot site-ul instituției scoate la iveală nenumăratele contracte atribuite prin negociere directă de către CNADNR firmei Hyder Consulting LTD, specializată în proiectare și consultanță. 

În luna aprilie a acestui an, directorul CNADNR i-a amenințat pe cei de la Hyder cu rezilierea contractului, din cauza lucrărilor de proastă calitate. În luna iulie, același director a anunțat că s-a răzgândit.

Conform Mediafax, în 1 martie 2005, în România a fost înregistrată compania Hyder Consulting al cărei acţionar majoritar este Hyder Consulting din Marea Britanie şi care îl are ca administrator pe Dow James Sneddon, care acum este şi acţionar la Ascot Engineering Services SRL. Potrivit Registrului Comerţului, Dow James Sneddon este şi în prezent administrator al Hyder Consulting, arată sursa citată.

În 2010, DNA a declanşat verificări în cazul contractului de consultanţă şi asistenţă tehnică semnat de Compania de Autostrăzi cu Ascot Engineering Services SRL, companie care s-a înfiinţat în timpul licitaţiei şi ai cărei acţionari erau angajaţi ca şi consultanţi la CNADNR. Preşedintele comisiei de licitaţie, Florin Goroneanu, cel care a desemnat Ascot Engineering Services SRL drept câştigătorul contractului de trei milioane de euro, a fost angajatul unuia dintre acţionarii societăţii Ascot. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a semnat ordinul prin care Florin Goroneanu a fost numit preşedintele comisiei de licitaţie. Potrivit Hotnews, doi acţionari ai Ascot Engineering Services SRL erau angajaţi ca şi consultanţi ai CNADNR. Curran Henry Alexander şi Nesbitt Andrew Kim au fost angajaţi de Compania de Autostrăzi ca şi consultanţi. Potrivit documentelor licitaţiei, invocate de sursa citată, cei doi au semnat cu Compania de Autostrăzi contracte individuale de consultanţă încă din 2003.







raul victor mag si sotia, mariana mag sursa foto Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...